OKK ‘70 dames 1 maakt zich klaar voor (eerste) kampioenswedstrijd

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na een dikke 0-4 overwinning bij Next Volley Dordrecht zaterdag 18 maart 2023 verzekerden de dames van OKK ’70 zich van het spelen van een kampioenswedstrijd. Vrijdagavond 24 maart 2023 mag het in eigen huis gaan proberen om minimaal twee sets te winnen van directe concurrent Atak uit Waspik. In sporthal de Wielewaal start om 20:30 met hopelijk een fitte selectie de eerste poging om kampioen te worden en zo de lang gekoesterde promotie te verzilveren.

Het spelende OKK’70 zaterdag in Dordrecht. (Foto OKK’70)

Tijdens de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag moest trainer/coach Roy Kroon weer creatief zijn met zijn opstellingen. Twee van de drie passer lopers, Hanna en Rachel, waren ziek en niet fit genoeg om mee te reizen naar het verre Dordrecht. Gelukkig waren Maaike, dames 2, en Alisha, meisjes A, bereid mee te gaan. In de eerste competitiehelft wist OKK met 4-0 te winnen, mede dankzij een thriller in de laatste set, waarbij Judith een gat van acht punten dicht serveerde. Bij de uitwedstrijd was dit niet nodig gelukkig.

Scherp en vastberaden
OKK startte de wedstrijd zoals we het hele seizoen al van hen zien: Serverend sterk en direct een grote voorsprong. Lotte bleek wederom niet te passeren en van de blessure van Amber zie we ook al weken niks meer terug. Op eigen service was het dus goed op orde, alleen haperde de side-out nog her en der. Maar met 14-25 was er geen vuiltje aan de lucht. Maaike bleek toch nog last van haar arm te hebben, welke ze enkele weken terug opliep tijdens de NOJK. Daardoor moest diagonaal Marjolein het plekje in de pass overnemen en deed dit met verve. Een beetje onwennig qua positionering, maar eigenlijk waren wij de enige in de zaal die doorhadden dat dit niet haar positie was. Zij bediende de spelverdeelsters prima, waardoor de aanvallers weer naar hartenlust konden aanvallen. OKK was scherp en vastberaden vandaag geen set te verliezen.

Komende wedstrijd
Met 23-25, 21-25 en 11-25 werd het snel duidelijk: Volgende week kunnen zij kampioen worden. Het belooft een wedstrijd op het scherpst van de snede te worden. Een kampioenswedstrijd in de eigen Wielewaal tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Een mooier affiche is er niet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld