HKC test kennis tijdens sportquiz; Bekende sporters leveren videobijdrage

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Korfbalvereniging HKC in Boven-Hardinxveld had vrijdagavond 17 maart 2023 niet over belangstelling te klagen tijdens de sportquiz. Voor de negende keer was deze georganiseerd. Na drie rondes vol spanning en ontspanning kwamen Peter Klop en Mark Klop als de grote winnaars uit de bus.

Van jong tot oud, korfballers, voetballers, maar bovenal liefhebbers van sport en gezelligheid namen plaats in de kantine van de korfbalclub. (Foto HKC)

Nieuw in deze editie was dat de organisatoren een aantal bekende sporters bereid had gevonden om zelf een vraag te stellen, speciaal voor de HKC sportquiz. Zo kwamen Rafael van der Vaart, Leontien van Moorsel, Robert Doornbos, Peter Blangé en Estavana Polman langs: superleuke video’s.

Tekst gaat verder onder foto.

De glorieuze winnaars zijn Peter Klop en Mark Klop. (Foto HKC)

Traditioneel werd er weer gespeeld in drie rondes van 25 (vooral) meerkeuzevragen. De eerste ronde met als thema ‘recent sportjaar’ werd gewonnen door Rody en Bjorn van de Bosch met 22 goede antwoorden. Een pittige ronde waarin gemiddeld negen fouten werden gemaakt. Na een pauze volgde ronde twee. De tweede ronde werd als beste gemaakt door Tim Sterrenburg en Martijn Bommeljé. Na een korte break was het tijd voor de derde ‘zware’ ronde met gemiddeld tien fouten. De sfeer was uitstekend.

Prijzen
Het nakijkteam was intussen hard aan de slag om tot de einduitslag te komen. Peter en Mark Klop wonnen. Mooie winnaars die stabiel en goed presteerden in alle drie rondes en het verschil vooral maakten in de laatste ronde. De tweede plaats was voor het duo Tim Sterrenburg en Martijn Bommelje altijd goed voor een hoge klassering. De bronzen medaille was voor het duo Stephan de Boon en Merijn Sevenhuizen. Peter en Lenny Kamsteeg kregen een nieuwe prijs. Zij hadden correct voorspeld op welke plaats ze zouden eindigen (de zeventiende plaats). 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld