OKK ’70 Dames1 herstart competitie met winst

AALST (GLD.) / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een straatlengte aan punten staan de lange meiden van OKK ’70 voor op hun concurrentie. Als winterkampioen zijn zij de eindejaarsstop ingegaan en met een 3-1 overwinning tegen Podarwic uit Aalst kwamen de dames zaterdag 14 januari 2022 weer uit de startblokken, setstanden 18-25, 18-25, 25-20 en 14-25.

Dit is een archieffoto van het spel in sporthal De Wielewaal. Na wat weekjes rust, een paar trainingen en een oefenwedstrijd, mochten de meiden van trainer/coach Roy Kroon bij de herstart van de competitie aantreden tegen de hekkensluiter van de eerste klasse. (Archieffoto OKK’70)

De wedstrijd tegen de nummer laatst zal niet als de beste wedstrijd in de boeken gaan, maar wel als de wedstrijd waarbij libero Amber Michielse haar rentree maakte.

Compleet
In een sfeerloze ambiance De Maayenbogerd in Aalst (Gld.) werd vooral uitgekeken naar de rentree van Michielse, die bijna drie maanden geleden met een vervelende knieblessure moest toekijken. Ze begon als libero, waardoor Rachel Klop weer op haar vertrouwde positie aan de buitenkant kon spelen. Voor beide weer even onwennig, maar fijn om weer compleet te zijn! Voor de zekerheid ging jeugdspeelster Alisha Nederveen mee als backup voor Michielse.

Ruimte verbetering
Set 1 begon wat onwennig. Vooral de positionering in de verdediging liet her en der te wensen over. Toch werd de set binnengesleept met 25-18. Er was ruimte voor verbetering, waardoor er in set 2 een schepje bij werd gedaan. Door goed serveerwerk van Emma en Esther kwamen de groenen nooit echt in gevaar. De derde set begon het serveren wat te haperen. Podarwic wist de gaten in de verdediging goed te vinden en won zo verrassend de set.

Herstellen
Gelukkig waren de dames van OKK’70 op tijd bij de les om de schade te herstellen. Ze lieten in de laatste set weer even vlagen zien van het spel waarmee ze de eerste helft gedomineerd hebben. Vanaf komende week komt er een aantal thuiswedstrijden aan, waarbij voor de Hardinxveldse vereniging de onderkant van de competitie op bezoek komt. Vrijdagavond 20 januari 2023 speelt OKK’70 Dames1 om 20.30 uur in sporthal De Wielewaal tegen WHV Dames2 uit Asperen.