Kinderen en jongeren in regio krijgen prik tegen DTP-BMR, HPV en MenACWY

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Dit voorjaar vaccineert Jong JGZ kinderen en jongeren tegen DTP- BMR, HPV en MenACWY. De groepsvaccinaties voor kinderen in de regio Zuid-Holland Zuid worden o.a. in Hardinxveld-Giessendam gegeven van maandag 6 februari t/m donderdag 30 maart 2023. 

Ook krijgen kinderen die eerder een vaccinatie hebben gemist de mogelijkheid om hun vaccinatie in te halen. (Foto Jong JGZ)

Kom je als kind daarvoor in aanmerking, dan krijg je binnenkort een uitnodiging via de post van het RIVM. Het gaat om kinderen, die zijn geboren in het jaar 2014 (DTP en BMR), kinderen geboren in de jaren 2005, 2007, 2010, 2011 en 2013 (HPV. Meisjes die geboren zijn in 2005 en 2007 zijn al eens eerder uitgenodigd. Zij ontvangen een nieuwe uitnodiging als zij de vaccinatie toen niet hebben gehaald – red.) en jongeren geboren in het jaar 2009 (MenACWY – meningokokken)

Gegevens delen
Doordat er wordt gevaccineerd op datum en tijd hebben sommige kinderen hun vaccinatie bij eerdere groepsvaccinaties niet kunnen halen. Zij krijgen opnieuw een uitnodiging van het RIVM om de vaccinatie in te halen. Met toestemming van de ouder en/of jongere worden vaccinaties gedeeld met het RIVM. Met deze gegevens kan het RIVM je op het juiste moment uitnodigen voor vaccinaties. Ook kun je op een later moment altijd een vaccinatiebewijs opvragen. Deze toestemming is eenvoudig vooraf te regelen via het ouderportaal van Jong JGZ. Hier vind je meer informatie over het rijksvaccinatieprogramma

Plaats een reactie

*=Verplicht veld