Basketbalwedstrijd River Trotters – Biks Shots levert punten op

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De mannen van River Trotters speelden zaterdag 14 januar 2023 in sporthal De Wielewaal met de tweede helft van het basketbalseizoen. Het was een belangrijke wedstrijd, niet alleen omdat River Trotters het op moest nemen tegen de nummer drie Biks Shots, maar ook omdat het de eerste wedstrijd was zonder coach Arjan de Bruin, Jaap van Gelderen viel in op zijn plaats. De nieuwe coach is niet geheel onbekend bij de vereniging, omdat hij eerder coach is geweest van het dames 1 team.

De wedstrijd was niet spectaculair maar wel een wedstrijd met goed teamspel. Daardoor kon River Trotters een hoog tempo behouden van de bal rotatie zodat de open man het netje wist te vinden. Voor de nieuwe coach was het een geslaagde eerste wedstrijd. (Foto Richard van Hoek / HG24)

De wedstrijd was net van start of er ontstond een technisch probleem bij de scoretafel, doordat speler Chris de Boer van River Trotters helaas niet op de spelerslijst stond kon hij niet mee doen aan de wedstrijd en mocht hij de spelersbank aan het begin van de wedstrijd verlaten. Desondanks begon River Trotters zeer gemotiveerd en met de wil om te winnen aan de wedstrijd.

Hoog tempo
Biks Shots had gekozen voor een zone verdediging maar de toon werd gelijk gezet met een 7-0 voorsprong van de River Trotters in de eerste minuten. Door een goed en vooral hoog tempo van balrotatie van de River Trotters zorgden zij ervoor dat ze steeds de open man konden vinden. Aan de andere kant van het veld werd een goede aanval gevolgd door een goede verdediging. Toch kwam Biks Shots ook aan scoren toe. Aan het einde van het eerste kwart stond River Trotters voor met een veelbelovende 22-12. Het tweede kwart was niet al te spectaculair. Iedere keer als River Trotters leek uit te lopen volgde er weer een vlotte driepunter of score van tegenstander. De stand bleef geleidelijk oplopen. De eerste helft eindigde met een stand 41- 32 voor de River Trotters.

Punten verschil
Ondanks de achterstand veranderde het team van Biks Shots in de tweede helft niets aan hun strategie, daarom leek het derde kwart erg veel op de gehele eerste helft, waarin geen van de beide partijen er in slaagde om echt een run te maken. De scores bleven gelijk oplopen. Voor elke bal die het netje wist te vinden gebeurde hetzelfde aan de andere kant van het veld. Het punten verschil bleef rond de tien punten tussen de partijen in het voordeel van River Trotters. De stand aan het einde van het derde kwart was dan ook 56-47.

Winst|
In het laatste kwart leek de wedstrijd toch nog spannend te worden doordat Biks Shots er in slaagde om tot een verschil te komen van nog maar 6 punten. Dit was voor River Trotters toch iets te heet onder de voeten en zij gooide het gas er weer vol op, met als gevolg dat zij nu wel konden uitlopen tot een comfortabele voorsprong. Uiteindelijk was de eindstand 74-59. Met deze belangrijke winst veroverde River Trotters de derde plaats en is een mogelijk kampioenschap nog niet uit het zicht. De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 januari om 19:30 in Vlissingen.Er wordt dan gespeeld tegen een team waar al eerder van gewonnen is maar welke zeker niet onderschat mag worden.