Winst voor Hardinxveld in oefenwedstrijd tegen Streefkerk

STREEKERK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld speelde zaterdag 14 januari 2023 een oefenwedstrijd tegen Streekerk. Deze werd met 1-2 gewonnen. Vorig weekend was het team van de Sluisweg nog heerlijk onder de zon in het zuiden van Spanje tijdens het trainingskamp te voorbereiding van de tweede seizoenshelft van de competitie; nu waren de weersomstandigheden wel anders met de straffe wind en aanhoudende miezerregen.

Streefkerk, vorig seizoen nog in de competitie, miste een aantal spelers vanwege de wintersportvakantie. (Foto v.v. Hardinxveld)

Hardinxveld miste alleen keeper Mark Koning (ziek). Het team startte met Hidde van Swinderen van het derde elftal als zijn vervanger. Helaas voor hem moest hij al naar twintig minuten naar de kant vanwege een handblessure en zijn vervanger was de jeugdkeeper van O19, Justin Kraayenveld. Na wat kleine kansjes over en weer was het Hardinxveld dat na een half uur op voorsprong kwam. Het was via Collin de Kok, die na een een/tweetje, de bal strak voor het doel schoof en Owen Muller de kans gaf om van dichtbij binnen te schieten. 0 – 1. Net voor rust had Hardinxveld verder op voorsprong moeten komen, maar Aldo Tagglisacchi zag zijn kopbal op de paal belanden.

Uitstekende bal
In de tweede helft bleef Hardinxveld het betere van spel behouden, maar wist de score nog niet verder uit te breiden. Na een uur spelen begon Hardinxveld te wisselen en kwamen Robin Peursum, Adi Jogic en Thomas Rozenboom-Bos en Xander Peursum erin voor Collin de Kok, Robin Bezemer, Aldo Tagglisacchi en Vincent van Lopik. Hardinxveld bleef goed combineren en de leidde tot de 0 -2 voorsprong. Vanaf links was Johan Woltman die Robin Peursum vrij zette voor de keeper van Streefkerk en hij schoot de bal onberispelijk in. Streefkerk probeerde daarna de achterstand goed te maken, maar de verdediging stond goed en als er dan een schot kwam, redde keeper Justin Kraayenveld de bal uitstekend. Met nog tien minuten te spelen kwamen ook de langdurige geblesseerde spelers Aron Eijkelenboom en Danny van de Bout het veld in voor Lex de Gier en Owen Muller. De thuisclub wist vrij wel meteen daarvan te profiteren en maakte de aansluittreffer 1 -2. Hardinxveld hield het hoofd koel en had nog diverse mogelijkheden om de stand uit te breiden, maar het bleef echter bij de 1 – 2. Een degelijke voorbereiding voor aanvang van de tweede competitiehelft, die volgende week begint met een uitwedstrijd tegen en in Meerkerk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld