OKK ’70 Dames1 kampioen

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na een mislukte poging thuis tegen Atak, zijn de dames van volleybalvereniging OKK’70 er zaterdag 1 april 2023 in en tegen Sliedrecht in geslaagd om het kampioenschap binnen te halen. In sporthal De Basis werd het 2-3.

In een spannende wedstrijd, waarbij een 2-0 achterstand moest worden goed gemaakt, trokken de Hardinxveldse dames alsnog aan het langste eind. Na het binnenhalen van de vierde set was het kampioenschap al een feit, maar ook de beslissende vijfde set werd nog gewonnen door de kersverse kampioen. (Foto OKK’70)

De meiden stonden toch wel enigszins gespannen aan de start van de lastige uitwedstrijd tegen de talenten van Sliedrecht Sport. Met wederom een volle tribune startten de groenen stroef. Passend had OKK het lastig en het heilige vuur ontbrak in de aanval om onder deze druk vandaan te volleyballen. Met 25-20 bleef de eerste set in Sliedrecht.

Niet uitstellen
Halverwege de tweede set begon er een licht vuurtje te branden in de ogen van de Hardinxveldse dames. OKK 70 wilde het kampioenschap niet nog een week uitstellen. Voor de winst in set twee kwam het nog te laat, maar de wil om die fel begeerde twee sets binnen te halen was duidelijk aanwezig.

Niet hoogstaand
De derde set werd weer met dominant en goed spel binnen gehaald. De helft van de benodigde twee sets was inmiddels binnen en iedereen in het team moest ingezet worden. Een fantastische invalbeurt van Rachel Klop deed het tij keren en in een spannende slotfase, met een uitstekende Lotte de Bruin, werd het kampioenschap binnen gehaald. Het was allemaal niet hoogstaand, maar door hard te werken kwamen de dames toch boven drijven.

Komende weken
Donderdag 13 april 2023 staat de laatste wedstrijd in de eerste klasse op het programma. Thuis in de Appelgaard. De grote apotheose staat voor zaterdag 22 april 2023 gepland. De bekerfinale in Panningen. Inmiddels zijn er twee bussen goed gevuld, maar er is nog plaats. Schrijf je snel in!