DSC dwingt HKC in sporthal Het Dok tot derde play-offduel

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste team van korfbalvereniging HKC is er zaterdagavond 1 april 2023 in de thuiswedstrijd tegen DSC niet in geslaagd om tot een beslissing te komen in de kruisfinales van de Korfbal League 2. Door een 18-19 winst wisten de korfballers van DSC een beslissende pot uit het vuur te slepen.

Doelpogingen van Sanne Langendoen en Jiske van Brenk troffen helaas geen doel. Aan de andere kant was het Maaike Roubos die het duel met een rake doorbraak in het voordeel van DSC wist te beslissen. (Foto HKC)

Tekst gaat verder onder tweet.

Komende week volgt nu een derde duel. Inzet dinsdag 4 april 2023 in Eindhoven is een plaats in de finale zaterdag 8 april 2023 in Papendrecht.

Topaanvalster
DSC had behoorlijk gesleuteld aan de startopstelling ten opzichte van een week eerder in Eindhoven. Een duidelijk tactisch plan moest DSC helpen om de stand weer gelijk trekken. Verdedigend zorgde DSC zaterdagavond met dit plan voor veel druk en het aantal gewonnen rebounds lag bij DSC ook beduidend hoger. Topaanvalster Maaike Roubos begon vanaf de bank maar werd al voor het eerste fluitsignaal ingebracht om zo directe tegenstand van Fenna Zwang te ontlopen. Het initiatief in het duel lag vanaf het begin van het duel bij DSC en nam steeds de voorsprong in de wedstrijd.

Stroef
HKC zelf scoorde pas haar eerste doelpunt na ruim tien gespeelde minuten. Met een scoringspercentage wat onder de tien procent lag, wist HKC de eerste helft slechts zes keer tot scoren te komen uit ruim zestig doelpogingen. Cijfers die te laag zijn om aanspraak te maken op een overwinning. Waar HKC sprankelde in het eerste duel in Eindhoven verliep het aanvalsspel zaterdagavond mede door de tactiek van DSC veel stroever.

Tekst gaat verder onder foto.
Ondanks een zwakke eerste helft was met een 6-8 ruststand voor HKC nog alles mogelijk. Dat het spel in de tweede helft dan wel beter moest was duidelijk. (Foto HKC)

Groene kaart
In de tweede helft kon HKC, nadat DSC eerst uit wist te lopen naar een marge van 5 doelpunten verschil, na tactische omzettingen weer helemaal terug te komen in het duel. Scorende hoofdrollen voor Veerle Havelaar en Mark Klop. Tegenstander DSC kon deze terugkomst van HKC in het duel zich zeker ook aanrekenen door het niet eerder beslissen van de wedstrijd. Op 18-18 had HKC in de slotminuut als eerste het initiatief om de tegenstander pijn te doen. Dit moest overigens gebeuren zonder Mark Klop die in verband met herhaaldelijk commentaar op de leiding met een groene kaart vanaf de bank moest toekijken.

Finale?
Dinsdagavond 4 april 2023 om 20.30 uur zal het derde en beslissende duel in de kruisfinales van de Korfbal League 2 worden gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd speelt zaterdagavond 8 april 2023 de finale van de KL2 in Papendrecht tegen Dalto, dat opnieuw met TOP uit Sassenheim wist af te rekenen.