OKK ’70 Dames1 neemt lastige horde en wint

AMEIDE / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het leek een onbezorgde zaterdagmiddag 5 november 2022 te worden in Ameide. Na de eerste twee sets met 14-25 en 17-25 te hebben gewonnen, begon de ‘groene motor’ te haperen. AVVA opende de aanval met een alles of niets offensief en won brutaal de derde set met 25-23. De vierde set, en daarmee de winst, werd daarna op karakter binnengehaald door OKK ’70 Dames 1. Het werd 1-3. 

OKK ’70 begon furieus. De lijn van vorige week werd doorgetrokken en binnen no-time werd duidelijk dat de Hardinxveld over meer service-druk en meer aanvalspower kon beschikken dan de tegenstander. (Foto OKK’70)

Daarmee hebben ze de eerste plaats in de competitie heroverd. Langzaamaan beginnen ook de geblesseerden weer iets te doen in de zaal. Judith en Jorinde staan al op de vloer. Amber moet nog iets langer wachten. Helaas alle drie nog niet fit genoeg om echt te kunnen spelen, dus ook vandaag waren Nina en Maaike bereid om te helpen. Op een ongewoon tijdstip van 12:00 begon de altijd lastige uitwedstrijd tegen AVVA 1. Arriëtte kon lekker vrijuit haar aanvalsters bedienen en zo deed iedereen een fijne duit in het puntenzakje. 14-25 en de eerste set was binnen.

Aanval en killblock
Set twee leek er wederom geen vuiltje aan de lucht. Al begon AVVA wel wat beter te serveren, waardoor de dames soms een kleine serie punten tegen kregen. Met Maaike in de ploeg voor Tessa en Marjolein die uit voorzorg Esther even verving, werd het toch een solide 17-25. Dezelfde lijn werd doorgetrokken in set drie. Nina kwam het veld in voor Lotte en gaf direct haar visitekaartje af door een prima aanval en een killblock te noteren. Een comfortabele voorsprong werd opgebouwd, waardoor die kleine serietjes tegen niet zo erg waren. Toch haperde de motor aan het einde van set drie. Passend even niet op orde, wat de spelverdeelsters ook niet meer konden oplossen. AVVA denderde met één service-serie over OKK heen pakte toch brutaal weer een setje.

Volleybalgevecht
Heel lang kon de Hardinxveldse formatie niet nadenken over hoe het kon gebeuren. De wedstrijd moest immers nog wel winnend afgesloten worden. Met toch een grote teleurstelling in het lijf werd er zwak gestart. Een grote achterstand op de borden zorgde ervoor dat OKK alles uit de kast moest halen om geen verdere averij op te lopen in de race om het kampioenschap. Het werd een waar volleybalgevecht wat in de ‘extra tijd’ werd beslist door de meiden van coach Roy Kroon: Met 25-27 hielden de groenen het hoofd het meest koel en kon zo weer vier punten bijschrijven. “Op karakter en met hard werken de overwinning over de streep getrokken. OKK Dames1 is weer goed wakker geschud voor de volgende topper. JOLA/Olympus staat zaterdag 12 november 2022 alweer op het programma om 15.45 uur in de Amerhal in Made.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld