OKK’70 Heren1 wint moeizame wedstrijd van Next Volley Dordrecht Heren2

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na de afgelaste bekerwedstrijd vorige week vanwege een te gladde vloer, mochten de mannen van OKK’70 Heren 1 zaterdag 5 november 2022 weer aantreden. Dit keer tegen de reserves van Dordrecht, Next Volley Dordrecht Heren2. Het werd na een wat moeizame wedstrijd 2-3. 

Na de buitenlandse avontuurtjes van Rens en Patrick, konden de mannen met de volledige selectie afreizen naar Dordrecht. (Foto OKK’70)

Met bijna een uur uitstel door uitgelopen wedstrijden kon er deze keer, in tegenstelling tot vorige week, wel gestart worden. De eerste set schoten de mannen uit de startblokken met een prachtige serviceserie van Martijn de Bruijn. De rest van de set kon door de opgebouwde voorsprong redelijk makkelijk uitgespeeld worden met als resultaat een 21-25 winst. Aan het einde van de eerste set kwamen reserves van Dordrecht steeds beter in hun spel, wat een waarschuwing was voor de mannen uit Hardinxveld.

Aan elkaar gewaagd
Coach Yann Speltincx deed er dan ook alles aan om iedereen scherp te houden en weer vol gas te starten in de tweede set. Ondanks Yann zijn peptalk kwamen de mannen in de tweede set niet echt makkelijk los. Heel deze set waren beide teams aan elkaar gewaagd en bleef de stand nagenoeg heel de tijd in evenwicht. Bij een stand 26-27 in het voordeel van OKK’70 was Martijn de Bruijn er klaar mee en sloeg het winnende punt van deze set binnen.

Nipt verloren
Als de eerste set geen waarschuwing was, dan was de tweede set dit zeker wel. Ondanks de diverse pogingen om iedereen op scherp te zetten bleef er in de derde set mee worden gerommeld met het slordige spel van de tegenstander. De mannen konden duidelijk niet in hun eigen spel komen en konden daardoor ook niet het verschil maken. Aan het eind van de set kwamen de heren nog wel terug, maar deze set ging nipt verloren met 25-23.

Niet genoeg
De vierde set werd het spel alleen maar rommeliger, waar de heren van OKK’70 geen vat op konden krijgen. Met vlagen werd er heel mooi volleybal laten zien, maar wederom kon het verschil niet gemaakt worden. Ook aan het einde van deze set kwam OKK’70 nog wel iets dichterbij, maar het was niet genoeg om de setwinst voor Dordrecht te voorkomen, 25-20.

Vol gas
De beslissende vijfde set dan maar. Alles van heel de wedstrijd vergeten en één set vol gas voor de overwinning gaan. De gretige blikken kwamen weer terug in het veld, waarmee de uitploeg even liet zien dat er niet zomaar over hun heen gelopen kan worden. De gretigheid betaalde zicht uit en de vijfde set werd gewonnen door de mannen uit Hardinxveld met 13-15.

Gretigheid vasthouden
Na deze 3-2 winst op Next Volley Dordrecht staat OKK’70 Heren1 nog steeds bovenaan met twee punten voorsprong op de nummer twee Sliedrecht Sport en ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Deze week is het zaak om de gretigheid vast te houden en dit vrijdag 11 november 2022, om 20.30 in sporthal De Wielewaal door te zetten tegen de oude ploeg van trainer/coach Yann Speltincx: Volley Lek en IJsel2, die de mannen om die reden dan ook heel graag willen verpulveren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld