Donderdag verschijnt nieuw boek van oud-burgemeester Blase

AMSTERDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het boek ‘De burger is niet gek’ van Bert Blase, oud-burgemeester van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, verschijnt donderdag 10 november 2022 bij Vesper Publishing

Het boek is een pamflet, waarin burgemeester Bert Blase betoogt dat de politieke elite haar minachting richting de burger moet loslaten, en alleen zo een botsing tussen de gevestigde orde en het volk kan voorkomen.

Lange tijd ging het ons land voor de wind, maar inmiddels is de rek eruit. Er heerst onvrede onder de bevolking en het tegengeluid klinkt met de dag luider. Dit daagt de gevestigde orde uit, die zich op alle mogelijke manieren verzet. Als de politieke elite haar neerbuigende houding niet weet los te laten, koersen we af op een harde botsing. Lukt dit wel, dan opent het de deur naar een nieuwe fase voor het politiek bestuur. Met meer oog voor de menselijke maat, de democratie van onderop en de waardering van verschil.

Oplossen
Blase spant zich als ervaren burgemeester al jarenlang voor dit doel in. De ingesleten patronen van de overheid zijn taai, maar hij toont in het pamflet ‘De burger is niet gek’ aan hoezeer het loslaten van het beter weten de moeite loont. “Bert Blase laat zien dat de grote kwesties van deze tijd alleen worden opgelost door verrassende verbinding en echte dialoog”, schrijft Kim Putters, SER-voorzitter en inwoner van Hardinxveld-Giessendam.

Auteur
Bert Blase (1959) was burgemeester van Alblasserdam, Vlaardingen, Hardinxveld-Giessendam en Heerhugowaard. Hij is voorzitter van de beweging voor democratische vernieuwing Code Oranje. Eerder schreef hij o.a. Burgemeester van beroep en Opstand in de polder.

Te koop
Het boek ‘De burger is niet gek’ kost €14,95 en is hier online te bestellen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld