OKK’70 Dames1 zet reuzestap richting kampioenschap

SLIEDRECHT – In de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar stond vrijdag 16 december 2022 de kraker tegen de grote buurvrouw op het programma. Nummer één OKK’70 ontving Sliedrecht Sport als nummer twee in de competitie. In een leuke wedstrijd, die door twee goed gevulde tribunes werd bekeken, gunden de Hardinxveldse dames de gasten geen set. Met 25-17, 25-10, 25-20 en 25-14 bleven alle punten in eigen huis.

Nadat trainer/coach Roy Kroon eerder deze week bijtekende voor minimaal nog een seizoen, werd wel duidelijk hoeveel vertrouwen hij had in een goede afloop. (Foto OKK’70)

Vooraf stond er aardig wat spanning op de wedstrijd. Naast dat het een ‘burenruzie’ is, is Sliedrecht Sport ook het enige team waar OKK vorig seizoen twee keer van verloor. Maar OKK ’70 is dit seizoen op een missie. Het grote doel is kampioen worden en promoveren. Dus dan moest Sliedrecht Sport worden verslagen.

Prima set
De dames begonnen furieus en goed serveerwerk werd gekoppeld aan stabiel blokkeren aan het net. Sliedrecht Sport probeerde de hoge blokkering slim te omzeilen, maar gelukkig waren Rachel, Tessa en Hanna op hun hoede in het achterveld. Vooral Esther bleek onpasseerbaar en de eerste set werd vakkundig binnen gehaald. In set twee was het ‘de grote Emma Brieffies show’, die met een enorme servicebeurt, goed aanvalswerk en zelfs een blokkering op de lange middenvrouw van Sliedrecht een prima set speelde.

Vuurtje aangestoken
Doordat het makkelijker ging dan verwacht, namen de groenen onbewust wat gas terug. Sliedrecht paste her en der de tactiek aan en serverend was het bij OKK een stuk minder dan in de eerste twee sets. Met de ingebrachte Marjolein en Arriette werd het vuurtje echter weer aangestoken en hadden de dames nog genoeg in het vat om ook set drie, en daarmee ook de winst in de wedstrijd, binnen te halen.

Op scherp
Winnen van de directe concurrent is leuk, maar door ook de vierde set te winnen zou de voorsprong nog groter kunnen worden op de ranglijst. Daar had coach Roy Kroon wel zin in en hij zette nog een keer het team op scherp. De tandem Judith en Jorinde begon weer te draaien en ook Lotte werd nog als extra slot op de deur ingebracht aan het net. In de laatste set werd duidelijk wie de absolute winterkampioen van de eerste klasse is: OKK ’70.

Januari
De hoofdmacht van OKK ’70 staat inmiddels een straatlengte voor op de rest van de competitie en hebben in de eerste helft slechts twee sets af hoeven staan. Het spel ligt nu even stil vanwege de feestdagen. Zaterdag 14 januari 2023 wordt de competitie hervat.