OKK’70 Heren1 pakt draad weer op; Woensdagavond tegen Sliedrecht Sport

HENDRIK-IDO-AMBACHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na een paar weken rust vanwege de feestdagen mochten de mannen van volleybalvereniging OKK’70 vrijdag 13 januari 2022 de competitie hervatten tegen Vollido Heren1 in Hendrik-Ido-Ambacht. In de uitwedstrijd werd door OKK’70 Heren1 met 1-3 gewonnen. Komende woensdagavond staat het team weer voor het net.

OKK’70 Heren1 staat in de winmodus. Tot nu toe presteert het team goed. (Foto OKK’70)

Daarmee is de volle buit gepakt. Ondanks dat dit als een ruime overwinning klinkt, ging het zeker niet gemakkelijk. De mannen waren dan ook gewaarschuwd voor deze thuiswedstrijd.

Weinig fouten
In de eerste set ontbrak het helaas aan vechtlust en gedrevenheid. Nadat Patrick de Bruijn even de reclameborden van wat dichterbij had bekeken, kwam er weer iets meer beleving in de wedstrijd. Vollido maakte in de eerste set heel weinig fouten en ze hadden de thuisploeg goed onder controle met hun servicedruk. Aan het einde van de set kwamen de mannen van OKK’70 nog wel een beetje terug, maar konden ze niet meer voorkomen dat de eerste set verloren ging met een stand van 20-25.

Voorsprong
De tweede set werd de gedrevenheid van het einde van de eerste set goed doorgezet. Er werd gelijk een mooie voorsprong opgebouwd die niet meer werd weggegeven. De thuisploeg had het initiatief in de wedstrijd overgenomen en de tweede set ging dan ook met een stand van 25-19 naar de thuisploeg. De derde set was bijna identiek aan de tweede set. Het initiatief lag bijna heel de set bij de thuisploeg. Aan het einde van de set werd de voorsprong nog bijna uit handen gegeven, maar gelukkig waren de mannen op tijd bij de les om deze set alsnog binnen te slepen. Setstand: 25-22 in het voordeel van OKK’70. In de vierde set kwam De Bruijn weer binnen de lijnen na het geweldige optreden van trainer/coach (en deze keer ook speler) Yann Speltincx. Deze set werd er gelijk weer een mooie voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. Deze set werd redelijk eenvoudig gewonnen door de thuisploeg met 25-20.

Gemotiveerd
Door deze overwinning is de ongeslagen reeks in de competitie is inmiddels opgelopen naar elf wedstrijden en staan de mannen met vier punten en een wedstrijd minder voor op de nummer twee. Woensdag 18 januari 2023 om 20.30 uur komt de virtuele nummer twee op basis van verliespunten op bezoek in sporthal De Wielewaal. De mannen zijn tot op het bot gemotiveerd om tegen de buurvereniging Sliedrecht Sport resultaat te boeken. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld