OKK’70 Heren1 beleeft week met ups en downs

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na een paar weken rust stonden er afgelopen week voor de mannen van De Jong en Vitaal weer twee wedstrijden op het programma. Eerst op maandagavond tegen de nummer 7 Ouderkerk aan den IJssel en later in de week op vrijdagavond tegen de nummer 6 Dordrecht. Het werd een week met ups en downs

Het team OKK’70 Heren1. (Archieffoto OKK’70)

Ouderkerk aan den IJssel was in de eerste seizoenshelft redelijk simpel aan de kant gezet met een 3-1 overwinning. Echter is dit wel een team die je niet in hun spel moet laten komen en laat dat nu net zijn wat er op maandagavond gebeurde. Met een flitsende start werd al snel een voorsprong opgebouwd van 8-2. Daarna ging het snel bergafwaarts en kreeg geen enkele aanvaller het meer voor elkaar om een fatsoenlijke bal langs de blokkering te slaan.

Op scherp
Mede wegens de afwezige zieke Sam van Selm waren de wisselmogelijkheden zeer beperkt, zoals dat dit seizoen al vaker een struikelblok is gebleken. De eerste set werd redelijk eenvoudig gewonnen door de thuisploeg uit Ouderkerk aan den IJssel met 25-17. De tweede set moesten alle vizieren weer op scherp gezet worden om in deze lastige uitwedstrijd alsnog resultaat te behalen. Met vlagen lieten de Hardinxveldse mannen af en toe hun krachten weer gelden, waardoor deze set met 21-25 gewonnen werd. Echter was het spel nog steeds niet overtuigend, waardoor de buit nog allesbehalve binnen was. De derde en vierde set bleek het verzet van OKK’70 helaas gebroken en deze werden gewonnen door de thuisploeg met setstanden van 25-20 en 25-19. 3-1 verlies voor de koploper van de Derde Divisie A was even een domper op de maandagavond. Echter was er geen tijd om bij de pakken neer te zitten en moest de focus gelijk weer op de volgende wedstrijd: vrijdagavond thuis tegen Next Volley Dordrecht Heren 3.

Tactische omzettingen
Sam van Selm was weer aanwezig, waardoor er met de voltallige selectie gestreden kon worden tegen de mannen uit Dordrecht. In de uitwedstrijd werd er een hele matige pot gespeeld met een moeizame 3-2 winst als gevolg. Alles was er dus aan gelegen om deze avond een beter resultaat neer te zetten en het slechte spel van maandag snel te kunnen vergeten. De toon was meteen gezet door de prachtige rally van mini van de week Mika. Echter konden de mannen de mooie acties van Mika geen passend vervolg geven. In no-time stond er een achterstand van 3-18 op het telbord. Na wat tactische omzettingen werd de schade nog enigszins beperkt, maar een verlies was niet meer te voorkomen. Setstand: 17-25 in het voordeel van Dordrecht. In de setwissel werd vooral de focus gelegd op het terugvechten in het tweede deel van de eerste set. Dit moest doorgezet worden om deze tegenstander nog over de knie te kunnen krijgen. Met stroef spel werd deze set gelukkig nog wel nipt binnengesleept met een setstand van 25-23.

Dreiging
Na de tactische omzetting van buitenaanvallers Patrick de Bruijn en Martijn de Bruijn ging het spel ineens als een trein lopen. Beide aanvallers hadden een andere schapenkop als directe tegenstander, waar ze kennelijk een stuk minder moeite mee hadden. Door de dreiging op de buitenkant, konden de andere aanvallers ook veel beter in stelling gebracht worden door spelverdeler Michel de Bruijn. Met setstanden van 25-15 en 25-14 werden de laatste twee sets eenvoudig binnen geharkt, waarna de opluchting gevierd kon worden in de kantine. Veel tijd om rust te pakken is er niet. Vrijdag 17 maart 2023 staat de volgende wedstrijd alweer op het programma tegen nummer 8 Etten-Leur. Weer een mooi affiche om de kwaliteiten van het Hardinxveldse vlaggenschap om 20.30 uur in sporthal De Wielewaal te komen aanschouwen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld