OKK’70 Heren1 gaan met goed gevoel winterstop in

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het vlaggenvolleybalschip van OKK’70, Heren1, heeft zaterdag 17 december 2022 tegen VC Wik Groot-Ammers de koppositie verstevigd. Zij staan nu met vijf punten en een wedstrijd minder nog steviger aan kop in de Derde divisie A, waarmee het winterkampioenschap voor de Hardinxvelders een feit is! 

Het OKK’70 Heren1 team gaat met een goed gevoel de winterstop in. (Foto OKK’70)

Inmiddels was VC Wik Groot-Ammers Heren2 in de competitie opgeklommen naar een tweede plaats en was er dus sprake van de grote clash tussen de huidige koploper OKK’70 en de nummer 2 VC Wik Groot-Ammers. Dit had ook de trouwe aanhang van OKK’70 in de gaten, want ondanks dat het glad was op de weg, waren zij in grote getalen aanwezig. De mannen van OKK’70 hadden twee weken heel gericht getraind op de zwakke punten van de tegenstander. Daarnaast had Michel de Bruijn de artsen zover dat hij weer mocht gaan volleyballen, dus voor het eerst in bijna anderhalve maand was de Hardinxveldse selectie weer honderd procent volledig en fit.

Impuls nodig
De wedstrijd begon sterk. De eerste set werd nipt met 23-25 gewonnen. Wat er toen gebeurde, is nog steeds een raadsel, want de Hardinxveldse mannen waren even helemaal de weg kwijt. De tweede set ging dan ook kansloos verloren met 25-15. Dit kon dan ook maar één ding betekenen: de mannen uit Hardinxveld hadden Rens de Ruiter nodig die zijn krachten bijna anderhaalve maand heeft kunnen sparen door blessureleed. Dit gaf een hele goede impuls aan het team, al werd de derde set nog wel nipt verloren met 26-24. Het vertrouwen was echter volledig terug en met veel spanning, waarbij het publiek zelfs bijna terug de banken op moest worden geduwd, werden de vierde en vijfde set binnen gesleept door OKK’70 Heren1 met setstanden van respectievelijk 22-25 en 13-15.

Na winterstop
De eerstvolgende wedstrijd staat gepland vrijdag 13 januari 2023, waar OKK’70 Heren1 het in porthal De Wielewaal om 20.30 opnemen tegen Vollido Heren1 uit Hendrik-Ido-Ambacht. De uitwedstrijd was een echt volleybalgevecht, waarin de Hardinxveldse mannen er uiteindelijk met de volle buit vandoor gingen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld