River Trotters gunnen Olvainey mooie afscheidswedstrijd

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De laatste wedstrijd voor de River Trotters voor de winterstop stond voor zaterdag 17 december 2022 op het programma. In sporthal De Wielewaal waren de mannen van High five uit Tilburg de tegenstander. Een nieuwkomer in deze eerste divisie poule en tot nu toe een grote onbekende voor de heren van River Trotters.

Waar het dit jaar nog wel eens misgaat in het eerste kwart was daar deze keer geen sprake van. (Foto River Trotters)

Voor de eerste tien minuten waren gespeeld, hadden er al zes spelers van de thuisploeg een driepunter op hun naam staan. Het waren veel vrije worpen, die de uitploeg nog enigszins in het spoor hielden en hierdoor ‘slechts’ tegen een 29-21 achterstand aankijken. In het begin van het tweede kwart kwamen de bezoekers met een paar sterke acties nog één keer terug tot vier punten verschil voor de River Trotters definitief afstand namen. Net voor rust waren het vier scores in korte tijd van Olvainey. Hij bracht de ruststand op 52-38.

Naar Duitsland
Na de rust werd de wil van de bezoekers gelijk weer gebroken en met een scherpe run was het na vier minuten een verschil van twintig punten geworden, waardoor de River Trotter coach zijn volledige bank kon gebruiken. Die schoten vervolgens net zo scherp als de rest van het team, waardoor slechts één speler zonder een gemaakte driepunter bleef. Net voor het einde was er nog een publiekswissel voor Olvainey, die na de winterstop in Duitsland speelt en daar zijn basketbaldroom achterna gaat.