OKK’70 Heren1 plaatst zich voor bekerfinale

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De OKK’70 volleybalmannen zijn er redelijk probleemloos in geslaagd om de finale van de regiobeker te bereiken. In een eenzijdig duel werd Flits in drie sets aan de kant gezet: 25-12, 25-16 en 25-18.

Vooraf waren de Hardinxvelders geenszins gerust op een goed resultaat. Zonder diagonaalspelers Dennis van der Waal en Rens de Ruiter, maar wel met de pas van ziekte herstelde Michel de Bruijn en Jonathan Heijting binnen de gelederen hing er veel onzekerheid rondom het team. Gelukkig was Sam van Selm bereid gevonden om mee te spelen en zijn heren 3 teamgenoot Nick van Dongen schoof ook weer aan. (Foto OKK’70)

De gretigheid van de van meet af aan flitsend spelende OKK’70 mannen liet echter aan duidelijkheid niets te wensen over. Er moest en zou een finaleplek afgedwongen worden en via een uitmuntende serviceserie van Martijn de Bruijn kwam de ploeg op een comfortabele 15-3 voorsprong. Zowel aan het net als achterin was de ploeg alert en verdedigend werden de nodige ballen van de vloer geveegd. Een moedeloos gevoel moet zich meester hebben gemaakt van de Papendrechters, al sprokkelde ze halverwege de set nog wat puntjes binnen door iets wat op gemakzucht leek aan OKK’70 zijde. Gelukkig was dit van korte duur, waarvan de ruime 25-12 eindstand de stille getuige is.

Aanvallen en blokkeringen
Het tweede bedrijf toonde een soortgelijk spelbeeld, hoewel de puntenseries iets minder lang waren dan in deel 1. Met name de verdedigende arbeid die de ploeg leverde moet vertrouwen geven voor de nabije toekomst. Flits liet zich niet onbetuigd, produceerde een aantal prima aanvallen en blokkeringen, maar de Hardinxvelders waren vastberaden de punten niet zomaar cadeau te geven. De af en toe fraaie rally’s vielen dan ook veelal in het voordeel uit van OKK’70, waarbij met name het sterke veldspel van Patrick de Bruijn en de degelijke aanvallen van Sam van Selm veelvuldig de doorslag gaf. Overigens was de “De Bruijn driehoek” deze middag uitermate goed op dreef met een uitstekend verdelende Michel en niet af te stoppen Martijn die de lakens aan het net uitdeelde. Het constant hoge niveau werd niet volledig vastgehouden in deel drie, hier en daar sloeg de vermoeidheid toe en dus kon Flits dichter in de buurt van de Hardinxvelders blijven. Grote problemen leverde dit nimmer op, steeds was er een aantal punten voorsprong en uiteindelijke werd de winst dan ook in drie sets binnen gehaald: 25-18.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld