OKK’70 Heren1 starten dramatisch nieuw jaar, maar houden schade beperkt

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De start van OKK’70 Heren1 was zaterdag 13 januari 2024 dramatisch. De passlinie van de groenhemden wist zich geen raad met de servedruk, die thuisploeg Next/Volley Dordrecht2 aan de dag legde. Dat kostte de nodige punten, maar het pijnlijke was dat er op andere fronten te weinig actie werd ondernomen om te compenseren wat er passend misging. 

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar werd voorafgegaan door een matige voorbereiding. Door diverse zieken in de selectie van de Hardinxveld-Giessendammers kon er nog niet eenmaal compleet getraind worden. (Foto OKK’70 Heren1)

Tegen Next/Volley Dordrecht 2 stond er gelukkig wel een voltallige groep te popelen om na een aantal weken rust de draad weer op te pakken. De verdediging stond meerdere keren uit positie met de nodige afzwaaiers tot gevolg. Wie niet beter wist zou denken dat de Dordtenaren als koploper het duel waren aangevangen en bij 22-10 leek het zelfs een vernederende setstand te worden. Vastbesloten om zich richting de volgende set flink vast te bijten in deze wedstrijd wisten de gasten het spelbeeld wel enigszins te doen laten kantelen, al kwam de inhaalspurt veel te laat: 25-18.

Plaag
Met nieuwe energie en de slotfase van deel één in het achterhoofd liet OKK’70 een totaal ander gezicht zien in het tweede bedrijf. De thuisploeg leefde in de euforie van een gewonnen set tegen de koploper terwijl diezelfde koploper liet zien waarom er in de eerste competitiehelft geen wedstrijd verloren werd. Met name de blokkering van spelverdeler Michel de Bruijn was een plaag voor de Dordtse aanval en de verdediging van OKK’70 stond vele malen beter opgesteld dan eerder het geval was. Passend was het nog steeds niet groots aan Hardinxveldse zijde, maar ditmaal werd er dusdanig veel energie in het spel gestoken dat dit geen noemenswaardige problemen opleverde. Dankzij het oplossende vermogen van Michel, passer/loper Martijn de Bruijn en diagonaal Rens de Ruiter werd via een ruime 14-25 de stand gelijk getrokken.

Goede blokkering
Wie dacht dat OKK’70 deze lijn wel even door zou trekken in het vervolg van de wedstrijd leek in de derde set aanvankelijk bedrogen uit te komen. De gasten namen weliswaar een voorsprong van een aantal punten, maar de thuisploeg liet zich niet onbetuigd en wist bij 14-14 langszij te komen. Een foutserve aan Next/Volley Dordrecht zijde luidde echter het begin van het einde in. OKK’70 speler Patrick de Bruijn nam plaats achter de serveerlijn en was niet voornemens om die plaats nog af te gaan geven. Ondersteund door de goede blokkering, iets waar de groenhemden dit seizoen veel energie in stoppen om dit echt als wapen in te kunnen zetten, werd punt na punt binnengehaald. De goed spelende Jonathan Heijting vervulde daarbij een belangrijke rol door steeds tijdig boven het net uit te reiken en de bal retour afzender te sturen. Tien servepunten later was daarmee de 1-2 voorsprong een feit (14-25).

Gemakzucht
In het begin van de vierde set leek het verzet van de thuisploeg gebroken. Zonder al te veel inspanning kon OKK’70 een voorsprong van een aantal punten pakken. De tot dan toe solide passing van Next Volley begon te haperen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Tot er iets van gemakzucht in sloop bij de Hardinxveld-Giessendamse ploeg. Een aantal slordige fouten zorgde voor wat onderlinge irritatie en dat kwam het spel niet bepaald ten goede. Een 18-22 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en bij 23-22 moesten de mannen van OKK’70 serieus aan de bak. Gelukkig was dit besef er bij een ieder en alsof er een extra tankje energie werd gevonden zette de ploeg alles op alles om een vijfde set te voorkomen. Met maximale inzet en het nodige kunst-en-vliegwerk werden Dordtse punten voorkomen en omgezet in OKK’70 punten. Op het moment dat de 24-26 viel was de ontlading dan ook groot aan Hardinxveldse zijde. Ontsnapt aan onnodig extra puntverlies kan er toegewerkt worden naar een hoger niveau, dat nodig zal zijn om in de komende periode niet tegen het eerste competitieverlies aan te lopen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld