River Trotters Heren1 delft onderspit in uitwedstrijd tegen BS Leiden Heren1

(Archieffoto River Trotters)

LEIDEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De basketbalwedstrijd zaterdagavond 13 januari 2024 tussen BC Leiden Heren1 en River Trotters Heren1 begon in het eerste kwart vrij moeizaam. Eigenlijk de hele wedstrijd konden de Hardinxvelders niet boven de Leidenaren uit komen. Met een eindstand van 101-65 klonk het eindfluitsignaal.

Leiden nam na vier vroege driepunters een elfpunten voorsprong. De aanval van River Trotters verliep traag en moeizaam, dit gecombineerd met een aantal ongelukkige ballen en zeven gemiste vrije worpen in het eerste kwart. Iets dat het team al heel dit seizoen plaagt, leidde tot een te overbruggen 25-16 achterstand aan het einde van het eerste kwart.

Slordige fouten
Het tweede kwart verliep aanvallend grotendeels hetzelfde. De aanvallen liepen moeizaam en het samenspel was onder het niveau wat het team gewend is van elkaar. Dat leidde tot frustraties binnen het team. Er werden slordige fouten gemaakt, waardoor Leiden steeds beter in hun spel kon komen en scoorden in het tweede kwart 29 punten tegenover de 17 van River Trotters. Dit bracht de stand tijdens rust tot 54-33.

Niet volgehouden
Tijdens de rust is er kans voor de River Trotters om even te resetten, te bespreken wat er fout is gegaan om vervolgens het derde kwart met een schone lei te beginnen. Het liep aan het begin gelijk op tussen de beide partijen, Leiden scoorde niet zoveel als op het begin. Echter werd dit niet volgehouden. Meerdere spelers kwamen in de foutenlast en dat bouwde meer frustratie op binnen het team dat leidde tot nauwelijks scoren van de River Trotters, iets waar Leiden minder moeite mee had. Het derde kwart eindigde op 74-45.

Zoneverdediging
In het laatste kwart werd er geëxperimenteerd met een andere soort verdediging, in dit geval een zoneverdediging. Dit om te kijken hoe het team daarmee om kan gaan en om te kijken wat voor effect het heeft op de tegenstander. Aan het begin was er te zien dat de tegenstander moest wennen aan de zoneverdediging, maar had er vervolgens na een time-out een oplossing ervoor. Helaas mocht dat niet baten en won BS Leiden uiteindelijk overtuigend met 101-65. Komende week is de bal nog altijd rond. Zaterdag 20 januari 2024 speelt River Trotters Heren1 om 20.00 uur thuis in sporthal De Wielewaal tegen Triple Threat Heren1 uit Haarlem.