OKK’70 Meisjes A missen op haar na finale Nederlands Kampioenschap

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Tijdens de halve finales van de NK volleybal in sporthal De Dijk in Dordrecht heeft de oudste meisjesjeugd (MA+) zich zaterdag 25 februari 2023 net niet weten te plaatsen voor de grote finale. Na een mooie opbouw in de poulefase (verlies, gelijkspel en winst) wisten de meiden van coaches Roy Kroon en Jos Ambachtsheer zich als tweede te plaatsen voor de kruisfinale.

De winnaar van deze wedstrijd mocht zich finalist noemen. Tegen het hoger geplaatste VC Ledub uit Budel wisten de lange meiden in de eerste set nog te stunten. Helaas duurde het toernooi net twee sets te lang. (Foto OKK’70)

Met een 1-2 verlies in deze alles beslissende kruisfinale kunnen de meiden terugkijken op een mooie volleybaldag, waar OKK ’70 zich weer eens van haar beste kant heeft laten zien.

Tempo en kracht
De eerste poulewedstrijd speelden de meiden tegen VCN uit Capelle ad IJssel. Het team was als eerste geplaatst in de poule en had dan ook enkele toppers mee uit hoogste nationale competities. In de eerste set moest OKK nog een beetje wennen aan het tempo en de kracht wat er vandaag tegenover hen zou staan. Met 25-14 werd de toon gezet.

Te sterk
In set twee beten de meiden flink van zich af. Een mooie lange serviceserie van Judith Timmer en een fantastisch verdedigende Rachel Klop zorgde voor een mooie set. Aan het einde van de rit bleek dit VCN toch wel te sterk voor OKK 70. Met 25-23 liet OKK zien dat het dit toernooi wel degelijk iets te zoeken heeft.

Nipt gewonnen
Dat bleek ook wel in de tweede wedstrijd. Volley2b uit Bergschenhoek was de tegenstander, het team waartegen OKK’70 vorig seizoen ook al van won op de NOJK. Met dat in het achterhoofd dachten de meiden er wellicht wat te makkelijk over, want het heilige vuur ontbrak nog even in set 1. OKK’70 kon goed bij blijven, maar Volley2b was gretiger in de verdediging en won de eerste set nipt met 26-24. De meiden hadden in de vorige wedstrijd al laten zien dat ze beter konden volleyballen en dat werd gelukkig in de tweede set wel weer duidelijk. Onder aanvoering van Maaike van Eeden en Lotte de Bruin werd de tweede set met een goed niveau binnen gehaald. 25-19 gewonnen en daarmee wellicht een voorsprong op basis van punten gepakt ten opzichte van Volley2b.

Beter puntengemiddelde
Want de derde wedstrijd was er één tegen VCS uit Sassenheim. Dat team had al haar wedstrijden dik verloren en verwacht werd dan ook dat dit voor OKK geen probleem zou moeten zijn. Esther Klop nam de rol als MVP op zich ook Louise Mostert en Britt Strijker mochten nog laten zien dat zij niet voor niks waren meegekomen naar dit toernooi. Met een stabiele 2-0 overwinning (25-14 en 25-10) eindigde OKK, door een beter puntengemiddelde, als tweede in de poule.

Overrompeld
Dat betekende dat zij zich geplaatst hebben voor de kruisfinale! Een alles beslissende wedstrijd tegen de nummer 1 uit de andere poule. In die andere poule werd Next Volley tweede en won haar kruisfinale gemakkelijk van VCN. OKK mocht dus aantreden tegen VC Ledub uit Budel. Een team dat grotendeels bestaat uit meiden dat bovenaan staat in de Topdivisie. Op papier hadden de meiden geen kans, zeker niet na een hele dag volleyballen. Maar met een alles of niets offensief zouden de dames van Roy en Jos gaan kijken hoe ver ze konden komen. Tessa Verhoeven had er nog wel zin in en ontpopte zich als een soort reuzendoder door alles langs of door de blokkering te slaan. Ook Emma Brieffies stond te blokkeren als een huis en de Brabantse dames werden overrompeld door de Hardinxveldsen.

Kruisfinale verloren
VC Ledub werd in de eerste set verslagen met 25-22 en even droomde het team van een plek in de finale van het NK. Helaas was de pijp behoorlijk leeg na deze stunt en verloren zij de volgende set met 25-9. In de beslissende derde set konden de dames geen vuist meer maken en verloren zij, met opgeheven hoofd, de kruisfinale met 2-1. Al met al een prachtige volleybaldag, waarbij OKK 70 heeft laten zien dat zij een club zijn waar de komende jaren rekening mee moet worden gehouden, zowel binnen als buiten de regio.