Plektrum Melodisten organiseren eind juni herinneringsconcert

SLIEDRECHT – In de Stationskerk aan Stationsstraat 20 houdt het mandoline- en gitaarorkest de Plektrum Melodisten zaterdag 25 juni 2022 een herinneringsconcert. Stilgestaan wordt dan bij het overlijden, ruim een jaar geleden, van oprichter-voorzitter-dirigente en eigenaar van een muziekschool Mien de Rover-de Vos. 

Mien de Rover-de Vos overleed op 4 mei 2021. Nog altijd wordt zij binnen de vereniging enorm gemist. (Foto familie De Rover)

Zij richtte op 18 september 1958 de Plektrum Melodisten op. De vereniging telt nu zo’n 45 leden, maar was eens het grootste mandoline- en gitaarorkest van Nederland. Het orkest maakt plaat- en cd-opnamen en was ook te horen op de Nederlandse radio. Naast het wekelijks repeteren en het geven van uitvoeringen / concerten is het ook een gezelligheidsvereniging. Vaak wordt aan een concert in binnen- of buitenland nog een uitje geplakt met de orkestleden. Mien de Rover-de Vos was tot voor enkele jaren de spil van de vereniging.

Concert
Hoe het herinneringsconcert er inhoudelijk precies uit gaat zien, kan dochter Daniëlle de Rover – die het werk van haar moeder heeft overgenomen – nu nog niet zeggen. Daarover later meer. Het herinneringsconcert begint om 20.00 uur; kerk open om 19.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld