Pop-up kunstexpositie; Culturele dag begint in kernen met gezamenlijk ontbijt

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Zang, muziek en dans. Maar bijvoorbeeld ook beeldende kunst of een kennismaking met online krant HG24. Zaterdag 3 juni 2023 is het Culturele dag met evenementen bij partycentrum ’t Hart in Boven-Hardinxveld, rond het Raadhuisplein en op het plein bij winkelcentrum De Giessenhof. De nieuwe Stichting Culturele Dag i.o. is druk met de voorbereiding.

De dag, zaterdag 3 juni 2023, gaat van start met een ontbijt in zowel Boven-Hardinxveld als in Giessendam / Neder-Hardinxveld. (Stockfoto)

Donderdag 1 juni 2023 begint in museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 een speciale pop-up tentoonstelling van plaatselijke beeldend kunstenaars: Henk van Bennekum, Arie Huisman, Ben Hupkens, Cora de Kok, Liesbeth Leenman en Evert van Lopik. Deze duurt tot en met zaterdag 3 juni 2023. 

Cultuurborrel en dag
Enkele jaren terug hebben de gemeente en enkele culturele instellingen de handen ineengeslagen en de lokale cultuur omarmd. Dat heeft geresulteerd in een halfjaarlijkse cultuurborrel en in een plan om zaterdag 3 juni 2023 voor de eerste keer een culturele dag te houden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld