Regionale finale scholen ‘beste en mooiste muizenvalauto’ in WoW-keet

door Peter Donk
SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Basisscholen (groep 8) uit Papendrecht, Molenlanden, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam streden donderdagmiddag 21 maart 2024 in de WoW-keet bij het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk in Sliedrecht voor de prijzen ‘beste of mooiste muizenvalauto’.

Een beeld van de jury en de verschillende ‘muizenvalauto’s’ op een rij. Welke kwam het verst? Welke was het mooist. Tientallen ‘muizenvalauto’s’ verschenen donderdagmiddag op de baan. (Foto Peter Donk / HG24)

De leerlingen volgden techniekles in het bouwen van een muizenvalauto. Ze deden op hun school een wedstrijd en de winnende teams kwamen naar deze regionale finale. De ‘muizenvalauto’ werd gemaakt naar een vast opgegeven model. Feitelijk waren het allemaal dezelfde ‘wagens’, maar de één nog slimmer gemaakt, dan de ander.

Tekst gaat verder onder foto.

Lokaal bedrijfsleven
Doel van dit evenement, waar zo’n 600 kinderen tijdens de aanloopperiode mee te maken hadden, is hen interesseren in techniek. Niet gek dat het lokale bedrijfsleven dit evenement voor honderd procent steunt. Een deskundige jury met daarin lokale bestuurders onder wie wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Onderwijs en ondernemers beoordeelden de modellen ‘muizenvalauto’s’.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld