‘Reminiscentie geeft mensen met dementie hun identiteit terug’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In Stichting Waardeburgh woonzorgcentrum Pedaja houdt Alzheimer Café Hardinxveld-Giessendam woensdag 22 februari 2023 een informatieavond. Te gast is verhalenverteller Peter de Borst uit Sliedrecht. De avond over reminiscentie is aan Claversweer 1 is van 19.30 – 21.00 uur; de inloop is vanaf 19.00 uur.

Verhalenverteller en deskundige in reminiscentie, Peter de Borst, neemt de bezoekers mee in de geschiedenis van de telefoon. Het zien van en de verhalen over de telefoon roept beelden op vanuit het leven, waarin van de persoon krachtig en van betekenis was. (Foto Gaafwoord)

Reminiscentie doet een beroep op wat men nog kan. Dit is voor mensen die voortdurend geconfronteerd worden met afnemende capaciteiten, een verademing. Reminiscentie is voor mensen met dementie de enige manier om hun identiteit te bewaren en zich te presenteren zoals zij zichzelf zien. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met elke vorm van dementie, hun partners, familieleden, vrienden en alle belangstellenden. In Hardinxveld-Giessendam op wisselende locaties steeds op de vierde woensdag van de maand. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld