OKK ’70 Dames1 winnen en klaar voor finale-weken

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Door opnieuw een met 4-0  tegen VC Wik schreven vrijdagavond 3 februari 2023 de lange meiden van OKK’70 weer vijf punten bijschrijven. Met een voorsprong van dertien punten op de nummer twee lijkt een kampioenschap in de maak en hopen zij eindelijk te promoveren.

Naast de wedstrijden in de competitie strijdt het team OKK’70 Dames1 komende periode ook nog in de halve finale van de beker én in de halve finale van het NK. (Foto OKK’70)

Het team van trainer/coach Roy Kroon speelde de laatste, op papier, makkelijke wedstrijd van het seizoen.

Keihard nodig
Tegen laagvlieger VC Wik kwamen de meiden nauwelijks in de problemen en konden een flink aantal dames werken aan hun vorm en zelfvertrouwen in de aanloop naar de finaleweken. Zonder de zieke Hanna Timmer, maar met een volledig herstelde Amber Michielse in het veld waren de setstanden: 25-19, 25-16, 25-12 en 25-20. VC Wik stond laatste op de ranglijst en had weinig antwoord op het serveer- en aanvalsgeweld van de groene powervrouwen. Lotte de Bruin was aan het net onpasseerbaar en ook Esther Klop lijkt weer in haar oude vorm te komen. Precies op tijd, want de komende weken zullen ze iedereen keihard nodig hebben.

Komende wedstrijden
Zaterdag 18 februari 2022 om 15.00 uur spelen de dames de halve finale van de beker. In sporthal De Dijk mogen zijn aantreden tegen VOKO uit Oosterhout. De winnaar van deze “zaterdag-finale” speelt zaterdag 22 april 2023 de grote finale tegen de winnaar van de zondag-beker. De week daarop, wederom in Dordrecht, mogen de allerjongsten uit dit team aantreden tijdens de halve finaledag van het NOJK, het Nederlands Kampioenschap. Lotte, Emma, Rachel, Esther, Judith en Tessa gaan samen met enkele talenten uit het tweede damesteam de strijd aan tegen VCN uit Capelle ad IJssel, VCS uit Sassenheim en Volley2b uit Bergschenhoek. In maart wordt de competitie weer hervat en krijgen de dames de volledige top 5 voor de kiezen. Met flink wat zelfvertrouwen gaan de dames de komende periode tegemoet en strijden ze dus nog op drie fronten om de prijzen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld