River Trotters Dames1 winnen van Jolly Jumpers

TUBBERGEN / HARDINXVEL;D-GIESSENDAM – De River Trotters Dames1 reisden zaterdag 15 april 2023 af naar het Tubbergen, in het noorden van Twente, voor één van de laatste wedstrijden van het seizoen. Er werd voor de derde keer dit seizoen tegen Jolly Jumpers gespeeld. De vorige twee wedstrijden werden gewonnen, waardoor er gewaakt moest worden voor makkelijk denken over de wedstrijd.

River Trotter Dames1 in actie tegen de Jolly Jumpers. (Foto River Trotters)

De wedstrijd werd ditmaal gestart met Joëlla, Karin, Lisanne, Bonéca en Marjoleine. De damesselectie kwam redelijk goed uit de startblokken en startte de wedstrijd dan ook met een 0-4 run. Daarna ging het team een beetje mee in de chaos van de tegenstander,waardoor er niet makkelijk uitgelopen werd. Het eerste kwart eindigde dan ook nipt in het voordeel van Rivertrotters met een stand van 15-20. Het tweede kwart werden er door de Hardinxvelders mooie aanvallen gespeeld waardoor de tegenstander het verdedigend niet bij kon houden. Dit zorgde er dan ook voor dat er met een ruimere voorsprong de rust in werd gegaan, 23-38.

Neuzen zelfde kant op
Na de rust mocht Jolly Jumpers een run van zeven punten maken, maar door de nadruk weer even op de verdediging te leggen, werden onze dames weer wat scherper. Het derde kwart werd nog wel afgesloten met een voorsprong van vijftien punten, maar er was werk aan de winkel. In het vierde kwart hadden River Trotters wat moeite om in het eigen spel te komen waardoor zij Jolly Jumpers de kans gaven om terug te komen in de wedstrijd, ze kwamen zelfs nog terug tot slechts vier punten. Door een time-out en even alle neuzen weer dezelfde kant op te zetten, werd de wedstrijd vervolgens rustig uitgespeeld door de selectie, wat resulteerde in 55-69 winst. Zaterdag 22april 2023 staat er voor de dames weer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal in Utrecht tegen SBU, waar ze op jacht blijven naar de eerste plaats in het kampioensschap.