River Trotters Heren1 naar Promotiedivisie

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De basketbalselectie River Trotters Heren1 won zaterdagmiddag 6 mei 2023 in sporthal De Wielewaal van BV Hoofddorp in een wedstrijd om de Final Four. Hoewel volgende week nog een wedstrijd op het programma staat, is het team door van de 1e Divisie naar de Promotiedivisie.

River Trotters Heren1 maakt een nieuwe stap. Volgend seizoen in de Promotiedivisie. (Foto Richard van Hoek / HG24)

In het spel waren de teams aan elkaar gewaagd. Het eerste kwart ging voortdurend gelijk op tot twee minuten voor het fluitsignaal. Toen pakte de selectie van Hoofddorp de leiding.

Tekst gaat verder onder foto.

De tribune was tijdens de wedstrijd goed gevuld. De twee partijen waren aan elkaar gewaagd. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Strijdig
In het tweede kwart bleven de teams strijdig en River Trotters kwam terug. Dat resulteerde in standen die gelijk opgingen. Met in het achterhoofd dat Hoofddorp enkele oud-Eredivisiespelers heeft, reageerde de Hardinxvelders sterk. Met een stand van 38-29 kwam een einde aan de tweede kwart.

Voortvarende start
Na een kwartier rust kwamen de teams ‘fris’ uit de kleedkamer voor het derde kwart. River Trotters maakte meteen een voortvarende start en kon Hoofddorp enige tijd op achterstand houden. Het werd een kwart waarin menige driepunter werd gemaakt. Op de helft van de kwartspeeltijd stond het 54-42 in het voordeel van River Trotters. De derde kwart eindigde in 61-50.

Koel
Het vierde kwart moest de beslissing brengen. De laatste tien minuten mocht River Trotters de voorsprong niet meer uit handen geven. De druk op Hoofddorp nam toe. River Trotters bleef koel en speelde de kwart uit met prachtige scores zoals een driepunter. Een aantal onsportieve fouten door Hoofddorp leverde vrije worpen op voor de geel-blauw selectie. Met een eindstand van 72-68 is River Trotters gepromoveerd. Al is er formeel nog één wedstrijd te gaan. Zaterdag 13 mei 2023 in Zwolle.