River Trotters Heren1 verslaat thuis BV Hoofddorp Heren1

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na twee opvolgende nederlagen tegen directe concurrentie mochten de mannen van River Trotters Heren1 zaterdag 16 december 2023 in sporthal De Wielewaal aantreden tegen BV Hoofddorp Heren1. Het werd 89 – 67.

BV Hoofddorp was geen onbekende ploeg voor River Trotters Heren1, vorig jaar namelijk de tegenstander in de halve finale van de play-offs. Met nul overwinningen tot nu toe, een op papier gemakkelijke tegenstander. (Foto River Trotters)

Dat bleek ook zo bij de start van de wedstrijd. De basketbalselectie uit Hardinxveld-Giessendam nam al snel het voortouw en Hoofddorp kan nog aanhaken tot een 7-9 tussenstand door vooral scores van Dexter Hope. Na deze tussenstand gaven de Hardinxvelders echt gas en liep de ploeg snel uit naar een 32-17 stand na tien minuten.

Tekst gaat verder onder foto.

Driepunters
In het tweede kwart meer van hetzelfde tot dat Hoofddorp haar toevlucht nam in een zoneverdediging. Dat bleek effectief en River Trotters had moeite met het vinden van de basket. Bij Hoofddorp vlogen de driepunters er juist aan alle kanten in. Ruststand 43-36.

Tegenstand gebroken
Na rust bleef de tegenstander aanhouden en het kwam zelfs tot op twee punten van RiverTrotters (52-50) en toen liep River Trotters weer uit naar 61-55. In het vierde kwart was de tegenstand toch gebroken. River Trotters bleef nog lang met zijn starters spelen en won uiteindelijk de wedstrijd met 89-67. Na een winterstop van drie weken wordt de bal weer opgepakt. De tweede seizoenshelft begint met een wedstrijd zaterdag 13 januari 2024 tegen BS Leiden.