Vriendenschaar loopt in tweede helft uit en wint bij RWA

RHOON / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de eerste helft van de uitwedstrijd tegen RWA (laatste momenteel in de competitie – red.) kon de selectie van korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdag 16 december 2023 niet loskomen van de ploeg uit Rhoon. Dat lukte later in de wedstrijd wel en resulteerde in een eindstand van 15-23.

Ondanks het overwicht en de vele schoten verzuimde het team van de Sluisweg om de thuisploeg al in de eerste helft op grote achterstand te zetten. Vooral het eerste aanvalsvak had veel moeite om tot scoren te komen door het goed uitgevoerde achterverdedigen van de thuisploeg. (Foto Vriendenschaar)

RWA scoorde als eerste door het eerste schot van de wedstrijd meteen raakte schieten. Maar daarna maakte Anne Timmer gelijk en schoot Christian Brouwer tweemaal raak waardoor de voorsprong was genomen, die niet meer teniet zou worden gedaan.

Onder de maat
Binnen één minuut zorgde Patrick Noordzij en de honderd procent score van de twee schoten van Lotte van de Lustgraaf halverwege de eerste helft voor 2-6 en leek de wedstrijd al gelopen. Aanvallend stokte het echter weer, waardoor RWA steeds aan kon haken. Bij de stand 7-9 moest aanvoerder Chistian Brouwer geblesseerd uitvallen en worden vervangen voor de op de bank begonnen Marijn Bakema, die meteen een tegentreffer moest incasseren. Vriendenschaar bleef aanvallend nog steeds onder de maat, maar verdedigde echter prima, waardoor er bij de rust nog steeds een voorsprong was ( 8-9). Het was opvallend dat alle zeventien korfpunten uit afstandschoten werden gescoord.

Voorsprong vergroten
Trainer Dennis Plantinga vond blijkbaar de juiste woorden in de rust, want de tweede helft liet een veel beter Vriendenschaar zien, dat met meer variatie in de aanval de korf beter wist te vinden. Door Lieke Brouwer (twee keer), een mooie doorloopbal van Julian Voorwinden en een raak schot van Patrick Noordzij werd de stand binnen drie minuten 9-13 en gingen de Hardinxvelders de wedstrijd domineren. Peter Visscher werd na tien minuten in het eerste aanvalsvak gebracht, dat daardoor beter kon omgaan met het strakke achterverdedigende RWA-vak. Vriendenschaar controleerde het restant van de wedstrijd en vergrootte de voorsprong geleidelijk. Na 13-17 zorgden twee fraaie treffers van Marijn Bakema, twee rake schoten van topscorer Patrick Noordzij (zes korfpunten) en het vierde korfpunt van zuiver schietende Lotte v.d.Lustgraaf voor de stand van 14-22 . De in de slotfase nog ingevallen Rick Molenaar schoot de 23e Vriendenschaar-treffer door de korf, waarna in de laatste seconden RWA de eindstand op 15-23 bracht.

Tegen Animo
Door deze overwinning maakt Vriendenschaar met zeven punten weer deel uit van de middenmoot achter koploper Spirit. De volgende wedstrijd is zaterdag 13 januari 2024, dan speelt Vriendenschaar thuis om 18.00 uur tegen Animo uit Geldermalsen dat drie punten minder heeft.