River Trotters pakken punten in uitwedstrijd tegen Hot Pepper Heat

ZWANENBURG / HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Heren1 speelde zaterdag 21 oktober 2023 een uitwedstrijd tegen de Hot Pepper Heat Heren1 uit Zwanenburg. Het was de eerste bekerwedstrijd van het seizoen, die met 72-81 werd gewonnen.

De wedstrijd begon goed voor River Trotters en door goeie aanvallen kwamen ze in de eerste paar minuten op voorsprong. (Archieffoto River Trotters)

Hot Pepper Heat speler bleven goed bij in het eerste kwart en daarmee eindigde het eerste kwart met 17-21. In het tweede kwart raakte River Trotters in een kleine dip, waardoor de tegenstander weer een beetje kon terug komen. Het tweede kwart eindigde in 33-43 en zo kon River Trotters met tien punten voorsprong de kleedkamer in.

Technische fouten
Na de rust ging het gelijk op maar door een mooie driepunter van Arco van Genderen werd de voorsprong behouden op acht punten verschil (56-64). Het vierde kwart begon erg rommelig, doordat er door de scheidsrechters niet werd gefloten op bepaalde momenten. Daardoor kwam er veel frustratie los bij verschillende spelers van beide kanten en ontstond er onenigheid. Er werden zeven technische fouten uitgedeeld dit kwart o.a. aan spelers en staf van Hot Pepper Heat. Daardoor moest de coach van de tegenpartij en Gillian Boldewijn het veld vroegtijdig verlaten. Ondanks alle discussies en fouten namen de mannen toch de overwinning mee naar Hardinxveld-Giessendam met een eindstrand van 72-81. Zaterdag 28 oktober 2023 is de volgende wedstrijd. Dan uit tegen Heroes Den Bosch. De wedstrijd begint om 20.00 uur.