River Trotters wint na spannend slot van Heroes Den Bosch

DEN BOSCH / HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Heren1 speelden zaterdag 28 oktober 2023 een uitwedstrijd tegen Heroes Den Bosch. Het werd uiteindelijk 80-82.

Hier is Heroes Den Bosch in de aanval. River Trotters Heren1 moesten er voor knokken, maar de winst ging uiteindelijk mee naar Hardinxveld-Giessendam. (Foto River Trotters)

Dankzij een sterk begin in het eerste kwart liep het verschil al snel op tot vijftien punten. Heroes gaf echter niet snel op en wist het verschil bij rust terug te brengen tot 5 punten (45-50). Door de vele fluitsignalen van de scheidsrechters kon onze voorsprong niet verder uitlopen, en aan het einde van het derde kwart was het verschil nog steeds slechts 3 punten (63-66).

Voorsprong
Aan het begin van het vierde kwart slaagden we erin om uit te lopen tot 65-72, maar dit was van korte duur. Heroes wist terug te komen tot 74-74 vanwege veel fouten onder de basket. Aan beide zijden werden veel fouten gemaakt en beide teams stonden snel op vijf teamfouten. Met nog 29 seconden op de klok en een voorsprong van 74-78 dachten de Hardinxvelders de overwinning binnen te hebben, maar Den Bosch wist terug te komen tot 78-78. Dankzij een fout van een speler van Heroes Den Bosch en een mooie score van Gillian Boldewijn nam River Trotters opnieuw de leiding met 78-82.

Tekst gaat verder onder foto.

Airball
Helaas maakte het Hardinxveldse team in de laatste zestien seconden van de wedstrijd nog een fout en kreeg Heroes nog een kans vanaf de vrije-worplijn, waardoor de stand weer op 80-82 kwam. Met nog twee seconden op de klok en balbezit voor Heroes Den Bosch aan de aanvallende kant waren de zenuwen vanaf de bank nog moeilijk te onderdrukken. Een airball van een speler van Den Bosch resulteerde in snel balbezit voor River Trotters en de punten gingen mee naar Hardinxveld-Giessendam met een eindstand van 80-82.

Over twee weken
De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 11 november 2023 voor de tweede ronde van de beker tegen VBC Akrides in IJmuiden. De exacte tijd is nog niet bekend.