Scholieren van Calvijn zetten zich in voor World Cleanup Day

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met ondersteuning van reinigingsdienst Waardlanden gingen woensdagmorgen 14 september 2022 tientallen eerstejaars scholieren van Calvijn aan de Bellefleur bij aanvang van de schooldag op pad in de wijk om troep te ruimen. Het is komende zaterdag World Cleanup Day en daar wilden de scholieren graag een bijdrage aan leveren. Deze woensdag is het de scholeneditie van World Cleanup Day van de Plastic Soup Foundation.

De leerlingen gaan niet alleen opruimen maar onderzoeken ook wat zij gevonden hebben. (Foto Peter Donk / HG24)

Voordat ze op pad gingen, sprak wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Duurzaamheid en Milieu de jongeren toe. “Het is toch een bewustwording hoe met afval om te gaan”, stelde Nederveen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Opruimactie
Calvijn is een school voor vmbo gl-tl, onderbouw havo/atheneum en techniekhavo. De jongeren gingen in groepjes op pad in een ruim gebied in de Westwijk waar de school staat. Elk jaar doen er 20 miljoen mensen uit 190 landen mee aan de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Voor basisscholen is er een speciale World Cleanup Day-les waarin het belang van zwerfafval opruimen wordt besproken en de opruimactie wordt uitgelegd. Middelbare scholen richten zich op zwerfafval en de gevolgen hiervan voor mens, dier en natuur. Tijdens deze les wordt ook de opruimactie uitgelegd. Waardlanden zorgde voor onder meer de vuilniszakken en zorgt er ook weer voor dat het verzamelde afval bij de school wordt opgehaald.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld