SGP kaart plan spitsfietstarief vervoerder Qbuzz aan in gemeenteraad

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ook in de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam zijn er zorgen over het spitsfietstarief bij vervoerder Qbuzz op de MerwedeLingeLijn. De fractie van de SGP stelde vragen aan wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Verkeer, Vervoer en Bereikbaarheid.

Vervoerder Qbuzz wil dat reizen met de fiets op de MerwedeLingeLijn vanaf 1 januari 2023 niet meer gratis is tijdens de ochtend- en avondspits. De SGP was donderdagavond 15 december 2022 de enige politieke partij die er vragen over stelde. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Tekst gaat verder onder tweet.

Meerkerk legde uit dat het vervoer iets is van de Provincie Zuid-Holland. Zij hebben de concessie afgegeven aan Qbuzz. “Ik ben bekend met dit feit en ook nagevraagd wat de onderliggende reden is. In spits is het erg druk. Nu nog uniek dat fiets gratis mee mag. Ik vind het als bestuurder bijzonder jammer dat je niet de fiets op elk moment meer mee kan nemen. Morgen wordt dit in een bestuurlijk gesprek bij de provincie meegenomen. Deelfietsen worden aangeboden bij de stations als alternatief. Ook zouden er onvoldoende stewards zijn om fietsen te begeleiden. Ik ondersteun uw pleidooi en we hebben dit onder aandacht van de regio en de provincie gebracht”, aldus Meerkerk. Fractievoorzitter Arie van den Berg (SGP) was blij met de opmerking dat de wethouder, dat hij het er niet mee eens is. “Mogelijk wordt het geen vijf euro maar drie euro, maar het is een failliet voor ons openbaar vervoer”, stelde Van den Berg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld