Sint Speelgoedruil draagt bij aan minder grote afvalberg

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Reinigingsdienst Waardlanden en bibliotheek AanZet organiseerden donderdagavond 16 november 2023 aan Pietersweer 34 een Sinterklaas Speelgoedruil. Een uur lang konden mensen terecht om te ruilen.   

Je bespaart je geld, afval en grondstoffen, tijd en inkoopstress. Een speelgoedruil is dé manier om het Sinterklaasfeest voordelig, slim en duurzaam te vieren. Links Judith Keyser (bibliotheek AanZet) en Nelleke Gouw (reinigingsdienst Waardlanden). (Foto Peter Donk / HG24)

Waarom zou Sinterklaas elk jaar nieuw speelgoed kopen? Nieuw speelgoed maken zorgt voor veel afval, brengt extra verpakkingsmateriaal met zich mee en belast het milieu. Kinderen hebben vaak al veel speelgoed. Maar ze zijn op speelgoed uitgekeken of er te oud voor geworden. Waarom nieuwe cadeautjes kopen als je ook kunt ruilen? Dat was de achterliggende gedacht donderdagavond. 

Punten
Je kreeg voor eerder ingeleverd speelgoed waardebonnen met punten. Donderdagavond 16 november 2023 kozen bezoekers tijdens het ruilfeest ander speelgoed uit voor het aantal punten dat ze hadden gekregen. Het speelgoed dat over is gebleven, gaat naar de Speelgoedbank.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld