Overweldigende belangstelling bij doop Waddenstroom

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Drukte op de kade bij de doop donderdagmiddag 16 november 2023 van een nieuwe schip Waddenstroom (DP2 Multicat 3713) van Van Wijngaarden Marine Services aan Buitenweistraat in Boven-Hardinxveld. In de gemeentehaven werd de handeling verricht door Corry van Wijngaarden – Dekker  en haar kleindochter Leandra Biesheuvel. 

Het doopmoment donderdagmiddag van Waddenstroom, die als thuishaven Hardinxveld heeft. Binnenkort vertrekt het schip voor werkzaamheden in de Middellandse Zee. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet en foto.

Het is negentiende schip van Van Wijngaarden Marine Service. Waddenstroom wordt ingezet voor sleepdiensten (enkel- en dubbeltrekken) en voor kabel- en pijplegondersteuning, maar ook voor zogeheten haventaken als kraanwerken en transport. Het heeft een groot werkdek van zo’n 190 vierkante meter. Het schip beschikt over een accommodatie voor zestien personen (tien boven de waterlijn en zes benedendeks). Aan de bouw van het schip werkten verschillende bedrijven uit Hardinxveld-Giessendam mee. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld