Slagwerkgroepen muziekverenigingen geven uitwisselingsconcert

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De slagwerkgroepen van muziekverenigingen EMS Hardinxveld en Symphonia uit Hoogblokland houden vrijdag 13 mei 2022 een uitwisselingsconcert in partycentrum ’t Hart aan Nassaustraat 6 in Boven-Hardinxveld. Het begint om 20.00 uur.

De slagwerkgroep van EMS. De organisatoren hopen op een gezellige muzikale avond. Er wordt leuke, spannende en herkenbare muziek verwacht. (Foto EMS)

Samen brengen zij een afwisselend programma ten gehore brengen met melodische slagwerkwerkinstrumenten. Iedereen mag gratis naar binnen. Rond 22.00 uur is het afgelopen. 

Doorontwikkeld
EMS en Symphonia hebben zich beiden in de afgelopen jaren doorontwikkeld van drumband tot slagwerkgroep. Als slagwerker speel je op bijvoorbeeld de kleine trom (snaredrum), de grote trom, pauken, tamboerijn, castagnetten, woodblock en triangel. Maar daarnaast ook op melodische percussie-instrumenten zoals de xylofoon, marimba of vibrafoon. En ook op een bongo, conga, djembé, timbales, shakers of cowbell. Een groot deel van deze instrumenten zal ingezet worden door beide slagwerkgroepen. De slagwerkgroep van Symphonia staat onder leiding van Bert Slingerland en de slagwerkgroep van Muziekvereniging EMS staat onder leiding van Martin de Greef.

Symphonia
Slagwerkgroep Symphonia werd in 1962 opgericht als drumband en maakt onderdeel uit van Muziekvereniging Symphonia uit Hoogblokland. Naast de slagwerkgroep bestaat de vereniging uit een fanfare en een leerlingenorkest. Dinsdag 3 mei 2022 bestond de vereniging 100 jaar en dit vieren zij gedurende het jaar met diverse activiteiten, waaronder het grote jubileumconcert een week na het uitwisselingsconcert, vrijdag 21 mei 2022.

EMS
Muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk werd op 29 juni 1945 opgericht door het samenvoegen van twee muziekverenigingen, “Crescendo” uit Boven-Hardinxveld en “Tempo” uit Giessendam. In de jaren na de oorlog werd de drumband (nu slagwerkgroep) gevormd. Naast de slagwerkgroep heeft de vereniging ook een twirlgroep.

Zelf spelen
Slagwerken is voor iedereen vanaf 6 jaar leuk! Kijk hier online voor meer informatie of ga eens kijken op woensdagavond vanaf 18.30 uur in het EMS-gebouw aan Sluisweg 67e. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld