Slecht weer storende factor bij schilderfestival Pintar Rapido

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het weer zat zaterdag 17 september 2022 nu niet bepaald mee voor de deelnemers aan het openlucht schilderfestival Pintar Rapido. Een aantal schilders werkten in museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 en niet daar buiten. Anderen gingen buiten aan de slag als het weer het weer toeliet en de buien even weg waren.

Thema was deze keer ‘Het Landschap’, maar de schilders weken daar soms een beetje van af vanwege de omstandigheden al bleef het de kernwaarde voor de kunstenaars. (Foto Peter Donk / HG24)

Iedereen kon meedoen, maar er was plaats voor een maximumaantal deelnemers. Dertig mensen hadden zich aangemeld. Een paar jaar terug was er ook een dergelijk festival. Dat trok toen veel deelnemers en was daardoor een groot succes. Ook nu waren er weer verschillende aanmeldingen gekomen en zij konden allemaal aan de slag. Gewerkt werd op een schilderdoek (formaat 50 x 60 cm) en voor een ieder was er een een lunchpakket.

Tekst gaat verder onder tweet.

Beoordeling komende week
Zaterdag aan het eind van de middag leverden de kunstenaars hun werk bij het museum in. Een deskundige jury beoordeelt alle gemaakte werken. Dat gebeurt maandag 19 september 2022. De beoordeling is in drie categorieën: originaliteit, kleurtoepassing en creativiteit. De kunstwerken worden zaterdag t/m 24 september 2022 op De Etage in het museum De Koperen Knop geëxposeerd. Na de deskundige jury is het beoordelen dan aan het publiek. Met een introducee heb je van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 september 2022 gratis toegang. De prijzen voor de kunstenaars bestaan uit drie cadeaubonnen van € 100,–.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld