Sociale Dienst Drechtsteden schiet inwoners met schulden te hulp

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) geeft een aflossingspauze aan inwoners binnen de regio met schulden. Gezinnen en alleenstaande ouders ervaren veel financiële druk door de hoge inflatie en andere gestegen kosten. Daarom hoeven gezinnen en alleenstaande ouders die schulden hebben bij de SDD tot 1 november 2023 geen aflossing te betalen.

De inwoners, voor wie de tijdelijke regeling geldt, krijgen een brief met meer informatie. De SDD hoopt met de regeling verlichting te bieden in deze moeilijke tijd.

Het gaat om inwoners met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar, die recht hadden op de energietoeslag van 2022. De SDD heeft bewust gekozen voor deze groep inwoners. Gezinnen en alleenstaande ouders ervaren namelijk veel financiële druk door de hoge energiekosten, vooral door de thuiswonende kinderen. Wanneer de aflossing wordt hervat ontvangen zij een herinnering.

Hulp bij geldzaken
Inwoners die hulp willen of nodig hebben bij hun geldzaken kunnen contact opnemen met de SDD. Dat kan door te bellen met tel. 078-7708910 of via de SDD-website.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld