Webinar over jonge mantelzorgers: ‘Krachtig & kwetsbaar in het gezin’

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Jong JGZ organiseert donderdag 1 juni 2023 een gratis webinar over jonge mantelzorgers. Bedoeld voor ouders die te maken hebben met chronische ziekte, beperking of verslaving in het gezin. Ouders krijgen advies van ervaren professionals en kunnen rechtstreeks hun vragen stellen.

In Nederland groeit één op de vier kinderen op met (langdurige) ziekte of zorg in de thuissituatie. Als jonge mantelzorger zorgen zij voor hun ouder(s), broer of zus. (Stockfoto)

Drie ervaren professionals helpen je op weg met praktische adviezen. In samenwerking met MEEVivenz en MEE Mantelzorg in het kader van Week van de Jonge Mantelzorger.

Zorgen en zorg
De aandacht gaat vaak uit naar het zieke gezinslid, waardoor de jonge mantelzorger onzichtbaar blijft. Terwijl de extra huishoudelijke taken of het geven van zorg juist een grote invloed hebben op hun leven. Deze situatie kan jonge mantelzorgers krachtig, maar ook kwetsbaar maken. Ze maken zich misschien zorgen over het zieke gezinslid, maar hebben ook zelf zorg nodig en tijd om leuke dingen te doen.

Aanmelden
Wat betekent het voor jou als ouder dat je naast zorg voor een gezinslid ook een jonge mantelzorger in huis hebt? Hoe kun je jouw kind daarbij zo goed mogelijk ondersteunen? Deelname is gratis. Kun je niet op de aangegeven datum? Meld je dan toch aan. Je ontvangt een link om het webinar terug te kijken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld