Tientallen plantenbakken fleuren winkelgebieden op

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de winkelgebieden van Beneden- en Boven-Hardinxveld hangen sinds dinsdag 14 juni 2022 fleurige hanging baskets. De 75 plantenbakken hangen aan bruggen en lantaarnpalen. Hoveniersbedrijf Poortvliet Infra en Groenprojecten uit Hardinxveld-Giessendam heeft de bakken op verzoek van het Ondernemersfonds opgehangen. 

Op de foto boven v.l.n.r. Annemiek Smaal en Jeroen van Woerkum. Onder v.l.n.r. Koen Poortvliet, Jan van Hunnik, Jan Nederveen, Peter Huizer, Piet Boogaard. (Foto Xanthine Jut-Cornelisse / Gemeente Hardinxveld-Giessendam)

De bloemenzee is een gezellige toevoeging en stond daarom al langer op het verlanglijstje van de eigenaren van de winkels. Zij hoeven er zelf niet naar om te kijken, want ook het onderhoud is geregeld. Wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) en bestuursleden van het Ondernemersfonds gaven het startschot voor het ophangen van ruim bloeiende planten. Door de vrolijke uitstraling voelt de bezoeker aan de lokale winkelstraat zich nog meer welkom. Het ondernemersfonds pakt gezamenlijke plannen gemeentebreed op en financiert deze. Eerder is voor de beveiliging van Hardinxveldse bedrijventerreinen een overkoepelend contract gesloten met de Stichting Bedrijfsbeveiliging Hardinxveld-Giessendam. Met het contracteren van Parktrust is er voor de bedrijventerreinen een parkmanager aangesteld die over ‘schoon, heel en veilig’ gaat en tevens contact persoon is tussen de gemeente en ondernemers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld