Truckerstocht passeert dorp tijdens rit door Alblasserwaard

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het is een traditie. De Truckertocht door de Alblasserwaard. Ieder jaar wordt de optocht met trekkers van vrachtwagens gehouden. In de trucks zitten samen zo’n honderd verstandelijk beperkten, die op deze wijze een geweldige dag beleven. Zaterdag 13 mei 2023 is de negentiende editie. De trucks rijden rond 11.30 uur ook door Hardinxveld-Giessendam. 

Dit jaar rijden ruim 75 historische en nieuwe trucks meerijden. Met hun eregasten aan boord maken zij een rondrit van 65 kilometer. Ook dit jaar is er met zorg een route uitgestippeld, die begint in Alblasserdam. (Archieffoto Hans van der Aa / HG24)

Een initiatief van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. De dag begint met een feestelijk ontvangst van de deelnemers, waarna het startschot wordt gegeven. Ook is er een goed doel. Sponsorbijdragen gaan naar de kinderen waarvan de ouders die bij Voedselbank Papendrecht zijn aangesloten. Zij krijgen als extraatje rond de zomer een vakantietas met daarin ook een boekenbon. De tocht, die eind van de ochtend begint, eindigt rond 15.00 / 16.00 uur met een feestelijke intocht op het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld