Uitwisselingsconcert EMS met slagwerkgroep Percussâo

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De slagwerkgroep van EMS houdt zaterdag 5 november 2022 een uitwisselingsconcert met slagwerkgroep Percussâo in partycentrum ’t Hart aan de Nassaustraat 6 in Boven-Hardinxveld. Samen brengen zij een afwisselend programma ten gehore met melodische slagwerkwerkinstrumenten. Ook de jeugdslagwerkgroep van EMS zal te horen zijn. De avond begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.

Muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk werd op 29 juni 1945 opgericht door het samenvoegen van twee muziekverenigingen, “Crescendo” uit Boven-Hardinxveld en “Tempo” uit Giessendam. In de jaren na de oorlog werd de drumband (nu slagwerkgroep) gevormd. Naast de slagwerkgroep heeft de vereniging ook een twirlgroep. (Archieffoto EMS)

De slagwerkgroep van Percussâo staat onder leiding van Willem Schenkelaars en de slagwerkgroep van Muziekvereniging EMS staat onder leiding van Martin de Greef. EMS en Percussâo hebben in de afgelopen jaren regelmatig elkaar opgezocht om gezamenlijk een uitwisselingsconcert te organiseren. Er wordt op zaterdagavond gespeeld op onder andere de kleine trom (snaredrum), de grote trom, pauken, tamboerijn, castagnetten, woodblock en triangel. Maar daarnaast ook op melodische percussie-instrumenten zoals de xylofoon, marimba of vibrafoon. En ook op een bongo, conga, djembé, timbales, shakers of cowbell.

Drie onderdelen
Slagwerkgroep Percussâo werd in 2009 opgericht. De slagwerkgroep is een van de drie onderdelen van muziekvereniging Amicitia uit het kleine kerkdorp Den Hout. Amicitia bestaat al meer dan 100 jaar en bestaat verder nog uit Het Houts Orkest en Jeugdband BonuZ. Percussâo is het Portugese woord voor percussie en de naam van één van de eerste concertstukken die werd ingestudeerd. De groep ondersteunt Het Houts Orkest bij concerten, maar verzorgt ook zelfstandig optredens. Daarbij wordt gestreefd naar eigentijdse, aansprekende slagwerkmuziek. Veel muziek die gespeeld wordt, is speciaal voor de slagwerkgroep bewerkt door de instructeur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld