OKK ’70 Dames 1 dendert door naar kwartfinale beker

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met slechts 47 punten tegen in vier sets hebben de lange meiden van OKK ’70 zich zaterdag 29 oktober 2022 verzekerd van een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. Met twee afgetekende zeges tegen Voltena en MOVE4U werd een lange, maar succesvolle middag afgesloten.

Met nog steeds drie geblesseerde speelsters in de selectie moet trainer/coach Roy Kroon weer hulptroepen inschakelen vanuit dames 2. Gelukkig is het Hardinxveldse dames 2 dit seizoen een opleidingsteam, waar de meiden staan te popelen om aan te haken bij het eerste team. Ditmaal gingen Nina Casillo en Maaike van Eeden mee met de hoofdmacht en met succes! (Foto OKK’70)

Zaterdag 3 december 2022 is de volgende ronde, waarbij de meiden strijden om een plek in de halve finale.

Onpasseerbaar
OKK ’70 trad de eerste wedstrijd aan tegen Voltena, het (beach)volleybalbolwerk uit Werkendam. Een talentvol team tegenover ons, die het vooral passend en verdedigend goed op orde hadden. De Hardinxveldse dames lieten er echter geen twijfel over bestaan: OKK ’70 was zaterdag de beste van het veld. Met een onpasseerbare Esther Klop op rechts, een gretige Tessa Verhoeven en uiterst solide vervangster op de libero, Rachel Klop, won OKK ’70 de eerste wedstrijd met 2-0. Setstanden: 25-16 en 25-13.

Geen kans
Daarna was het de beurt aan MOVE4U om tegen Voltena te spelen, zodat de staf (en meiden) van OKK alvast een plan kon maken voor hun tweede wedstrijd. En met succes. Onder aanvoering van een weergaloze Hanna Timmer werd ook MOVE4U eenvoudig aan de kant gezet. 25-11 en 25-7 zorgden ervoor dat ze net iets langer dan een half uur nodig hadden en de dames uit Vlaardingen geen schijn van kans te geven.

Tweede confrontatie
Na een moeizame wedstrijd tegen VC Wik en een verloren midweekse oefenpot tegen Sliedrecht Sport was deze bekerronde een welkome opsteker voor de geplaagde equipe uit Hardinxveld-Giessendam. Met hernieuwd vertrouwen kijken zij uit naar de tweede confrontatie met rivaal AVVA zaterdag 5 november 2022. De eerste wedstrijd werd met 3-1 in eigen huis gewonnen. Hopelijk wordt ook de terugwedstrijd in winst omgezet. Zaterdag begint de wedstrijd om 12.00 uur in Het Spant in Ameide.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld