Wethouder geeft startsein voor promotiejaar online krant HG24

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Ruimtelijke Ordening en Wonen, Vastgoed en Sociaal Domein bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft dinsdagmiddag 1 november 2022 het startsein gegeven voor het promotiejaar van online krant HG24. 

Wethouder Trudy Baggerman ontvangt uit handen van hoofdredacteur Peter Donk een vijftal verschillende ‘boekenleggers’, waarop online krant HG24 wordt gepromoot. Eén van de promotiespullen van de nieuwe lokale media. (Foto Hans van der Aa / HG24)

De website HG24 ‘nieuws uit Hardinxveld-Giessendam’ begon in april 2022 en is sinds 1 mei 2022 officieel in de lucht. Een initiatief van mediabedrijf Peter Donk Productions, vooral bekend van de online krant Sliedrecht24 (die eind juni 2015 startte en zeer goed wordt gelezen), podcast en Dronetv.nl. Hoofdredacteur van de online kranten is de ervaren journalist-programmamaker Peter Donk. Hij werkt deze maand veertig jaar in de journalistiek. Donk is op dit moment binnen zijn vak landelijk en lokaal actief.

Adverteerders
De inkomsten voor online krant HG24 komen uit de reclame. Donk: “Met online krant Sliedrech24 hebben een groot bereik. Sliedrecht24 telt mee in Sliedrecht. Je kan wel zeggen dat de krant populair is, tussen de 400.000 en 600.00 geopende artikelen iedere maand heeft en zeer bekend is in Sliedrecht. Ik verwacht dat dit met online krant HG24 ook gaat gebeuren. De kranten zijn zodoende aantrekkelijk voor ondernemers om te adverteren. Gelijktijdig met het begonnen promotiejaar gaan we ook gerichter bedrijven benaderen.” Voor bedrijven, organisaties en instellingen is het belangrijk dat zij hun eigen nieuwe breder kunnen verspreiden. Lokale media worden steeds schaarser. “Print media, papier, is duur en in een tijd van duurzaamheid niet meer passend. Daarom zie ik een grote toekomst voor online media. Wij zijn accuraat, snel en actueel. We hopen de komende jaren op een groeiende bekendheid en een bekend beeld als het om lokaal nieuws uit Hardinxveld-Giessendam gaat”, aldus Donk. 

Tekst gaat verder onder foto.

In de promotiecampagne is geïnvesteerd met autobelettering, pennen, ‘boekenleggers’, maar ook met parasols, roll-up-schermen en beach-flags. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Actueel en snel
Wethouder Baggerman is blij met de berichtgeving door online krant HG24. Ze vindt het bereiken van veel inwoners van Hardinxveld-Giessendam, van jongeren tot ouderen, belangrijk en het verschil dat HG24 maakt in vergelijking met bestaande media in het dorp. “Fijn dat er een lokale digitale site is met alleen nieuws uit Hardinxveld-Giessendam. Van senioren tot zeker de jeugd lezen alles digitaal en HG24 is actueel en snel. Zo kan iedereen op de hoogte zijn. Ik ben blij dat steeds meer inwoners ook op hoge leeftijd een tablet hebben en zo ook het nieuws goed kunnen volgen”, zegt Baggerman. Als wethouder vindt ze het belangrijk dat een zo groot mogelijke groep inwoners wordt bereikt met het laatste nieuws of een oproep. Baggerman: “Ik hoop dat ook inwoners, bedrijven en verenigingen elkaar zo snel en makkelijk kunnen vinden en wens HG24 veel succes.”

Promotie
De redactie van online krant HG24 heeft een jaar uitgetrokken om zich te promoten in Hardinxveld-Giessendam. Met statafel, de opvallende auto, beachflag en parasol met promotiemateriaal zal HG24 zich laten zien. “We hopen dat binnenkort de vergunningaanvraag wordt goedgekeurd om ons te mogen laten zien in het dorp. Je moet dan denken aan een stand bij een winkelcentrum of op de weekmarkt in Beneden- en Boven-Hardinxveld. Van inwoners tot verenigingen, van bedrijven tot organisaties. Iedereen moet weten dat online krant HG24 bestaat. Wij roepen tegelijk op om te profiteren van meer aandacht via ons”, zegt Donk. Vrijdagmiddag 18 november 2022 staat online krant HG24 op de ‘Dag van de Ondernemer’ in partycentrum ’t Hart. Online krant HG24 is actief op verschillende sociale media (o.a. Instagram, Twitter en Facebook) en 24/7 bereikbaar per e-mail: info@hg24.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld