INGEZONDEN BRIEF: De gemeente bepaalt…

En deze keer vanuit onze redactie.

Weer of geen weer. Dan heb je pech! …had er boven kunnen staan.
Wat is er aan de hand?

Wij vroegen een incidentele standplaatsvergunning aan bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Doel om de online krant te promoten, onder de aandacht te brengen en de bekendheid te vergroten.

Zaterdagmiddag 20 september 2022 reden we langs het gemeentehuis om het schriftelijk verzoek persoonlijk in de brievenbus te gooien. Donderdag 6 oktober 2022 werd het schrijven kennelijk geopend, want toen werd het in behandeling genomen.

De vraag was: Kunnen wij een jaar lang in 2023 op aangegeven locaties naar keuze staan?

De gemeente Hardinxveld-Giessendam had kennelijk tijd nodig om daar eens goed over na te denken, want dinsdag 1 november 2022 kwam er een telefoontje dat de vergunning nader is bekeken; dinsdagmiddag kwam de incidentele standplaatsvergunning per e-mail binnen.

In drie A4-tjes wordt het besluit toegelicht (onafhankelijkheid, zes punten van overwegingen, het besluit en een vijftiental punten met voorschriften en beperkingen). 

Vervolgens volgt er een twaalftal data, elke maand op één zaterdag, waarbij de gemeente Hardinxveld-Giessendam drommels de keuze maakt (data, locatie en tijdstippen). Niets is aan het toeval overgelaten, zeg maar! Maar ondertussen wordt onze agenda bepaald.

Heb je pech als het de genoemde dag slecht weer is; dan maar hopen dat het de volgende maand uitkomt en beter weer is, anders heb je weer pech.

Er is geen rekening gehouden met ons doel het promoten en dus wil je staan op momenten dat er ook wat te doen is en daar dus een zekere vrijheid in wil hebben. 

Worden we vastgezet op onze promotiematerialen: auto, statafel en parasol. Terwijl we ook de beachflags hebben e.d. 

Wij vinden dit echt niet kunnen anno 2022. Wees eens flexibel. Nu zijn wij het die op deze wijze worden gedupeerd en vooral wordt bepaald waar promotie en hoe moet plaatsvinden. 

Doe eens normaal. Wij vinden het bizar. Zo ga je niet met HG24 ‘Nieuws uit Hardinxveld-Giessendam’ om, maar ook niet met anderen. We vinden het schandalig deze manier van vergunning verlening.

We zouden graag hieronder willen horen of meer organisaties e.d. hier mee te maken hebben. 
De vergunning kost € 61,25. We moeten maar bezwaar maken, denk ik.

Peter Donk

1 gedachte over “INGEZONDEN BRIEF: De gemeente bepaalt…”

  1. Ik woon hier 2 jaar, ben Oud Hardinxveldse, heb hier amper gewoond en weet derhalve weinig van dit dorp.

    En had het fijn gevonden als ik had gehoord dat er een online nieuwsblad is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld