v.v. Hardinxveld wil (jeugd)spelers verder ontwikkelen; ‘nieuwe historische stap’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Voetbalvereniging Hardinxveld wil met de nieuwe technische commissie jeugd stappen zetten. “De lokale voetbalvereniging van Hardinxveld-Giessendam heeft sinds mei 2024 de commissie en een technisch voetbalhart in het leven geroepen. Dat is een volgende stap in de beoogde doorontwikkeling van de voetbalorganisatie”, laat de vereniging aan Sluisweg 131a zondag 9 juni 2024 weten, die van een ‘nieuwe historische stap’ spreekt.

Een aantal mensen zet zich daarvoor in. Op deze foto v.l.n.r. Stefan Klop, Eelke Kraaijeveld, Johan de Boon, Patrick de Bruin, Marco v.d. Linden en Erwin de Ruiter. (Foto v.v. Hardinxveld)

‘‘De technische commissie jeugd gaat sturen en bewaken in planvorming en uitvoering van jeugdbeleid, waarbij de coördinatoren als technisch kader jeugd gaan ondersteunen. Het technisch voetbalhart gaat een brugfunctie vervullen van de jeugdtak naar de selectie-elftallen van de senioren’’, legt bestuurslid technische zaken Chris van Andel uit.

Effectiever
Van Andel spreekt over een ‘nieuwe historische stap’ voor de vereniging. Eerder werd bericht dat v.v. Hardinxveld zich nadrukkelijk gaat richten op de ontwikkeling van (jeugd)spelers door het aantrekken van de ervaren Hoofd Opleidingen Johan de Boon. “Deze interventie moet leiden tot een effectievere jeugdopleiding en uiteindelijk een hoger voetbalniveau. Veel ervaring en expertise binnenboord voor ontwikkeling van (jeugd)spelers”, laat de club weten.

Tekst gaat verder onder foto.

De vereniging hoopt alles naar een hoger plan te trekken. Op deze foto v.l.n.r. Theo de Boon, Chris van Andel en Johan de Boon. (Foto v.v. Hardinxveld)

Juiste mensen juiste plaats
In de vormgegeven technische commissie jeugd nemen onder andere oud-gerenommeerde Hardinxveldse voetballers plaats zoals Erwin de Ruiter, Eelke Kraaijeveld en Marco v.d. Linden. Daarnaast zal de recent gestarte Hoofd Opleidingen Johan de Boon deelnemen in de commissie, die een achtergrond heeft als Hoofd Opleidingen bij GVV Unitas. Daarbij werd een regionale status behaald. Stefan Klop zal daarnaast plaatsnemen in de commissie als ervaren cursus- en praktijkbegeleider waarbij het Johan de Boon waar mogelijk gaat ondersteunen. Ook de hoofdcoördinator van de jeugdtak, Patrick de Bruin, neemt plaats in de commissie. Hij heeft ruime ervaring in het doorontwikkelen van organisaties. In het technisch voetbalhart neemt eerste elftaltrainer Theo de Boon plaats als Technisch Coördinator. De Boon heeft ruime trainerservaring onder andere op het hoogste amateurniveau. Het gezelschap wordt aangevuld met bestuurslid technische zaken Chris van Andel en de eerdergenoemde Hoofd Opleidingen Johan de Boon.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld