Verlengen rijbewijs binnenkort online mogelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Binnenkort is het in de gemeente Hardinxveld-Giessendam mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. De gemeente is nu bezig met de voorbereidingen om dit mogelijk te maken.

Zodra het mogelijk is om online een rijbewijs aan te vragen, dan lees je dat op online krant HG24. (Stockfoto)

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet daarvoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf
Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die speciaal voor de aanvraag gemaakt wordt bij een erkende fotograaf of fotocabine.  In Hardinxveld-Giessendam worden Eyewish en Primera erkend fotograaf. Ook kan van de fotocabine in het gemeentehuis gebruik worden gemaakt. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer bij het RDW.

Procedure
De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan je met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel online de aanvraag doen. Na twee werkdagen kan je het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis. Uiteraard blijft de balie in het gemeentehuis open om jouw rijbewijs aan te vragen of te verlengen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld