Voorjaarsexpositie van amateurkunstenaars in museum De Koperen Knop

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een expositie met als thema Lente. Regelmatig krijgen amateurkunstenaars uit de brede regio de gelegenheid te exposeren in De Koperen Knop aan Binnendams 6. Een groot aantal enthousiaste deelnemers heeft zich aangemeld en hun op de lente geïnspireerde werk is vanaf zaterdag 4 februari 2023 in de expositieruimte te zien. ‘Het is Lente’ loopt door tot en met zaterdag 25 maart 2023. 

Je treft er een grote verscheidenheid aan van kunstwerken in de meest uiteenlopende uitvoeringen en kleuren. Dit alles is aangevuld met enkele bijzondere museale objecten. (Foto kunstwerk Teuny Bakker)

Een oproep van het museum leverde een verrassend aantal reacties op, die door de voorbereidingsgroep van de expositie zijn beoordeeld. Dat heeft bij elkaar zo’n 80 amateurkunstwerken opgeleverd, die in de expositie zijn opgenomen. Voorafgaand aan de opening heeft een deskundige jury de werken gejureerd. Daarbij is aan drie werken een prijs toegekend, die tijdens de opening worden uitgereikt. Bezoekers krijgen de gelegenheid te stemmen voor een publieksprijs. Deze prijs wordt aan het einde van de expositie overhandigd.

Extra activiteiten
Aan deze tentoonstelling is een aantal extra activiteiten verbonden. Er is een workshop Lentecanvasdoek voor kinderen woensdagmiddag 1 maart 2023, kosten € 7,50 per kind. Een workshop Lentestuk maken voor volwassenen woensdagavond 15 maart 2023 en dat kost € 27,50 per deelnemer. Voor beide workshops moet vooraf worden gereserveerd. Je kunt meedoen aan de publieksprijs en de naar jouw mening beste inzending waarderen. Er is een speciale kinderspeurtocht door de expositie en ook een kleuterspeurtocht. Ook zijn er bezoekarrangement om als groepje de exposite te bezoeken en voorafgaand aansluitend te genieten van een heerlijk kopje koffie of glas thee met wat lekkers (vooraf reserveren). Deze extra activiteiten zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Maatschappelijke Agenda van Hardinxveld-Giessendam (MAG).

Openingstijden
Het museum De Koperen Knop is open van dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en op zaterdag 11.00-17.00 uur. Het museum heeft onder meer een museumcafé, een museumshop en een royale ontvangstruimte met veel voorzieningen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld