Organisaties bereiden culturele dag voor met tal van activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een aantal organisaties uit Hardinxveld-Giessendam is bezig met de voorbereiding van een culturele dag. Deze moet plaatsvinden op zaterdag 3 juni 2023. Een dag die begint met een ontbijt en vervolgens zullen er muziek- en andere optredens zijn, komen er diverse presentaties, kan je cultuurhistorische wandelingen maken, een pop-up expositie beeldende kunst bezoeken en nog veel meer.

Aanleiding voor deze dag was het idee van Oranjevereniging ‘Oranje Trouw’ om een ontbijt te organiseren. Daar gaat deze culturele dag dan ook mee van start. Twee keer een ontbijt zelfs, een in Boven-Hardinxveld en een in Neder-Hardinxveld/Giessendam. (Stockfoto)

De dag wordt mede gepromoot door de Gemeente Hardinxveld-Giessendam, door de MAG en door het Ondernemersfonds.

Programma
In het vervolg van de dag krijgen plaatselijke verenigingen en particulieren de gelegenheid om op te treden op verschillende plekken in het dorp. Muziekverenigingen, plaatselijke bands, zangverenigingen, amateur kunstschilders en anderen zullen hun kwaliteiten komen tonen. Tevens zijn er enkele routewandelingen door het dorp, onder meer langs cultuurhistorische huizen en andere gebouwen. In museum De Koperen Knop is een speciale pop-up expositie van werk van professionele beeldend kunstenaars. En er komt nog meer.

Aanmelden
De eerste verenigingen en instellingen hebben zich al aangemeld en de invulling van de dag begint al aardig vorm te krijgen. Als je jouw vereniging of anderszins nog niet heeft aangemeld, kan dat alsnog. Graag verneemt de organisatie vóór woensdag 15 februari 2023 of je mee wilt doen en wat je wilt laten zien of horen. Je kunt dit per e-mail doorgeven aan één van de leden van het organiserende comité (en daar ook meer informatie krijgen), Peter van Wijngaarden: peter.v.wijngaarden48@kpnmail.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld