Voormalige Hardinxveldse politieman Gijsbers 50 jaar actief

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een loftrompet voor de oud-agent in Hardinxveld-Giessendam Gerrit Gijsbers op sociale media. Hij is – hoewel inmiddels gepensioneerd – nog altijd actief bij de politie. Al 50 jaar! Nu als politievrijwilliger.

Voormalig politieman Gerrit Gijsbers diende tijdens zijn loopbaan ook in Hardinxveld-Giessendam. Hij is politievrijwilliger en bestuurt de Politie Mobiel Media Lab. (Foto Politie Nederland)
Projectleider Ed Sabel van Politie Nederland (adviseur innovatie en burgerpanels) schrijft op LinkedIn over Gijsbers: “50 jaar trouwe dienst en hij gaat nog jáááren door. Deze week al 50 jaar werkzaam in uniform. Petje af.”
 
Passie
Gijsbers werkte eerder bij de Marechaussee (september 1972) en later bij de politie in verschillende functies als surveillant, in de openbare orde, als Teamleider Explosieven Verkenners, bij verkeersongevallen. Gijsbers werkte naast Hardinxveld-Giessendam ook in Amsterdam, Meerkerk, Sliedrecht, Papendrecht, Leerdam en Gorinchem. Savel: “Maar Gerrit ging na zijn 45-jarig jubileum gewoon door. Hij kwam na zijn pensioen gewoon terug als politievrijwilliger puur voor zijn passie: het beroepsgoederenverkeer.”
 
Neventaak
Nu rijdt Gijsbers door heel Nederland. Van Groningen tot Maastricht met het Mobiel Media Lab. ” Hij parkeert de enorme politietruck in smalle steegjes en op krappe schoolpleinen. Gerrit staat symbool voor de tientallen chauffeurs die als neventaak deze politietrucks vol trots door Nederland rijden. Vaklui eerste klas” schrijft Sabel, “En als het aan Gerrit ligt, haalt hij zijn 60-jarig jubileum ook nog.” Zoon Gerco Gijsbers is in de voetsporen van zijn vader getreden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld